«Οι τρεις κοσμοναύτες», μια διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω, βασισμένη στο ομότιτλο κείμενο του Ουμπέρτο Έκο, παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Πάρκου, στον Πολυχώρο Λυκαβηττού, κάθε Κυριακή, στις 11:30.

Ο Ουμπέρτο Έκο, διάσημος συγγραφέας, σημειολόγος και εκπαιδευτικός, είναι γνωστός για τα έργα του Τo όνομα του ρόδου, Το εκκρεμές του Φουκό, Μπαουντολίνο και Οι τρεις κοσμοναύτες, αποτελεί το μόνο έργο του για παιδιά που ενώ γράφτηκε τη δεκαετία του ’60 σ’ έναν κόσμο διχασμένο, το κείμενο παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρο με ηχηρά μηνύματα.

Στην παράσταση, τρεις κοσμοναύτες από διαφορετικά μέρη της Γης (Ρωσία, Κίνα, Αμερική), με πολλές διαφορές και ιδιοτροπίες, μιλώντας άλλες γλώσσες, μεγαλωμένοι με διαφορετική μουσική και φαγητά, ετοιμάζονται για το πρώτο μακρινό ταξίδι στον πλανήτη Άρη.

Θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους;

Κάπου προσγειώνονται, αλλά αυτός ο πλανήτης ποιος είναι;

Και αυτό το περίεργο πλάσμα που συναντούν, τι είναι;

Οι τρεις κοσμοναύτες είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι σε σχέση με αυτό το περίεργο πλάσμα που συναντούν, τον Ούκου. Στην αρχή τον φοβούνται και του επιτίθενται, αλλά ο Ούκου δεν ξέρει από βία και χορεύει. Μετά όμως τρομάζει, συγκινείται και κλαίει, σιγά-σιγά τον πλησιάζουν και αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, είναι τόσο γλυκός και αξιαγάπητος από κοντά. Θα τον πάρουν άραγε μαζί τους στη Γη;

Οι τρεις κοσμοναύτες είναι μια τρυφερή θεατρική παράσταση γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα. «Να ακούτε αυτούς που σας αγαπούν αλλά αν εσείς θέλετε κάτι πολύ, να παλέψετε για να το καταφέρετε».

Με πολλές πληροφορίες για το πλανητικό μας σύστημα, το Διάστημα και αλλά για τη μικρή μας Γη, δοσμένες με χιούμορ. «Άραγε μπορείς να γίνεις στα αλήθεια ότι ονειρεύεσαι;» Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται και μην ξεχνάτε να αγαπάτε. Να αγαπάτε πολύ!

Οι τρεις κοσμοναύτες είναι μια θεατρική παράσταση, που υμνεί τη φιλία και τη διαφορετικότητα.

«Το διαφορετικό είναι αυτό που τελικά είναι και όμορφο».

Βασισμένο σε κείμενο του Ουμπέρτο Έκο “Οι τρεις κοσμοναύτες”

Μετάφραση-διασκευή: Αγγελική Παρδαλίδου

Σκηνοθεσία: Αγγελική Παρδαλίδου

Πρωτότυπη μουσική: Λευτέρης Κρητικός

Κινησιολογία – χορογραφία: Ανούσκα Οικονόμου & Άννα Κλιάφα

Σκηνικά & κοστούμια: Ελένη Σουμή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ντζάνκα, Δημήτρης Νικολόπουλος, Πασχάλης Μηλιορέλλης, Γιώργος Σαμαράς, οργάνωση παραγωγής: Φαίη Γιώτη

Φωτογράφος: Μαρία Αγγελική Γκίντη.

Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Πάρκου στον Πολυχώρο Λυκαβηττού

Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5, Λυκαβηττός

Καθημερινές δίνονται παραστάσεις σχολείων

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 3647200, 210 3645481 και 22990 42100

Στο ταμείο του θεάτρου: 10 ευρώ

Ειδικές τιμές για σχολεία

Μοιράσου το άρθρο: