Στις 15 και 16 Μαρτίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Παλιού Σιδηρουργείου» των Φυλακών Κορυδαλλού παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, «Οικόπεδα με θέα».

Το Εθνικό Θέατρο πραγματοποιεί για τρίτη χρονιά θεατρικό εργαστήριο στο κατάστημα Φυλακών Κορυδαλλού με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις 15 και 16 Μαρτίου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Στάθης Λιβαθινός σημειώνει: «Μέσα στους τοίχους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού επιχειρούμε φέτος με τον Ντέιβιντ Μάμετ -όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές με τον Σαίξπηρ και τον Τσέχωφ- ένα ταξίδι με τους κρατούμενους, που ανοίγει τις καρδιές και τον νου και δίνει φτερά στη σκέψη και τη φαντασία. Ένα ταξίδι που μας αφορά όλους, περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι, μέσα από την αγάπη, τα συλλογικότητα και τη δημιουργικότητα, οι κρατούμενοι παραδίδουν ένα μάθημα ελεύθερης σκέψης.»

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Νικολόπουλος

Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Νικολόπουλος – Acting Training: Στάθης Κόικας

Σκηνική-Ενδυματολογική επιμέλεια: Διονύσης Ξαξίρης

Συντονίστρια της Θεατρικής Ομάδας: Γιολάντα Κωνσταντινίδου (Κοινωνιολόγος Κ.Κ. Κορυδαλλού)

Παίζουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Στην παράσταση συμμετέχει και ο ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Κόικας.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης

Μοιράσου το άρθρο: