Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει παιδικά εργαστήρια με θεατρικά, εικαστικά και βιωματικά παιχνίδια, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου.

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.
 

Ένας γρύλος πολύ σιωπηλός, του Eric Carle

Σάββατο 14 Απριλίου, στις 12:00

Ο μικρός και πολύ σιωπηλός γρύλος παρόλο που γνωρίζει πάρα πολλά έντομα δεν καταφέρνει να τους ανταποδώσει τις καλημέρες τους! Ξαφνικά όμως συμβαίνει κάτι συναρπαστικό και ξαναβρίσκει τη φωνή του. Μέσα από το εργαστήρι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των εντόμων, μαθαίνοντας πληροφορίες γι’ αυτά με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη ΑντωνοπούλουΑναστασία Ιορδάνη

Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε.

«Μαντολίνο και Κιθάρα», Πάμπλο Πικάσο

Κυριακή 15 Απριλίου, 11:00

Βρίσκουμε ένα μαντολίνο και μια κιθάρα πάνω στο τραπέζι του Πάμπλο Πικάσο. Ανακαλύπτουμε τι υπάρχει μέσα σε αυτό το έργο τέχνης, μέσα από παιχνίδια, ακούμε τραγούδια με μαντολίνο και κιθάρα και δημιουργούμε μοναδικές συνθέσεις με ζωγραφική και κολλάζ.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Ανοιξιάτικος κινηματογραφικός & λογοτεχνικός περίπατος στην Πλάκα
Κυριακή 15 Απριλίου, 12:00

Την Κυριακή 15 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει κινηματογραφικό και λογοτεχνικό περίπατο στην ανοιξιάτικη Πλάκα.
Περπατώντας στα στενά της, ανακαλύπτουμε πού βρίσκονται τα σπίτια μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών, αναζητούμε τα αγαπημένα τους στέκια και μέσα από κείμενά τους γνωρίζουμε μια διαφορετική πλευρά της πόλης.
Από τον Παλαμά, τον Σεφέρη, τον Παπαδιαμάντη, τον Βάρναλη, τον Τερζάκη, τον Λουντέμη μέχρι σύγχρονους ποιητές και πεζογράφους, η Πλάκα ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για την ελληνική Λογοτεχνία.
Παράλληλα υπήρξε το σκηνικό για δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Στον περίπατο μαθαίνουμε πού γυρίστηκαν σημαντικές ελληνικές ταινίες και επιστρέφοντας στο Μουσείο απολαμβάνουμε αποσπάσματα και σκηνές που γυρίστηκαν στην Πλάκα.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, ξενάγηση στο Μουσείο.
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα
Τηλ: 210 3250341

Μοιράσου το άρθρο: