Το «Flix it» παρουσιάζει την πρεμιέρα του «λπ», στις 18 Δεκεμβρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου που καταγράφει τη ζωή, το έργο, την επίδραση και τη διαχρονικότητα της Λένας Πλάτωνος, μια από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής, ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τη μεγάλη διαδρομή της Λένας Πλάτωνος, από τις αξέχαστες μέρες του Σαμποτάζ, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη και νομοτελειακή ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών, εντός και εκτός συνόρων.

Μετά το τέλος της ταινίας, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση θα ανέβει η ίδια η Λένα Πλάτωνος για ένα ακουστικό live στο πιάνο, σε μια σύμπραξη με τον σπουδαίο turntablist Philip Jeck, για ένα σόου ειδικά φτιαγμένο για το «Flix it».

Η ταινία

Η μουσική της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής προσωπικότητας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με ριζοσπαστικές δουλειές που, όπως αποδείχθηκε, βρίσκονταν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται πλέον περισσότερο διεθνώς, χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και των remix κομματιών της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία «λπ» επιστρέφει στην εποχή της δημιουργίας αυτών των επαναστατικών δίσκων.

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Πέτρου μοιράζεται:

«Το ‘λπ’’ συνδυάζει την (υποκειμενική) αλήθεια των ανθρώπων που γνώρισαν και δούλεψαν με τη Λένα Πλάτωνος, τη δυναμική νέων μουσικών που ξαναβλέπουν το έργο της, την προσωπική μου εμπειρία μαζί της και την αγάπη μου για εκείνη».

Χρήστος Πέτρου

18 Δεκεμβρίου 2017 | 20:30

Κεντρική Σκηνή
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107

Διάρκεια ταινίας: 69’
Διάρκεια live: 30’

Εισιτήρια
Κανονικό: 8 €
Μειωμένο και Φίλος, παρέα 5-9 ατόμων: 6 €
ΑμεΑ, Συνοδός ΑμεA, Ανεργίας, παρέα 10 + ατόμων: 5 €

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

Μουσική: Λένα Πλάτωνος

Φωτογραφία: Γιώργος Καρβέλας

Ήχος: Νίκος Κωνσταντίνου

Μοντάζ: Τόλης Αποστολίδης

Colour Grading: Μάνος Χαμηλάκης

Παραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης |

Σενάριο, σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου

Μοιράσου το άρθρο: