Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 παρουσιάζεται, στο Από Μηχανής Θέατρο, η κωμωδία καταστάσεων του Ζoρζ Φεντό, «Ράφτης κυριών», σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Το έργο

Γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα και συνεχίζει από τότε τη λαμπρή διαδρομή του φτάνοντας μέχρι και σήμερα να καυτηριάζει, με τόλμη και χιούμορ, συμπεριφορές και καταστάσεις, που επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Ο Ζεράρ Μουλινό, επιφανής γιατρός, είναι παντρεμένος με την Ιβόν, ενώ παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με τη Σουζάν, σύζυγο του Oμπέν. Ο Ομπέν απατά τη Σουζάν με τη Ρόζα, σύζυγο του Μπασινέ, φίλου του Μουλινό. Ο Μουλινό προκειμένου να μπορεί ανενόχλητος να ζήσει τον παράνομο έρωτά του, νοικιάζει από τον Μπασινέ ένα διαμέρισμα το οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ραφτάδικο κι εκεί κανονίζει να συναντήσει τη Σουζάν. Όμως , μόνο την ησυχία του δεν θα βρει…

Από το «αμαρτωλό» διαμέρισμα περνάνε νόμιμοι σύζυγοι και παράνομοι εραστές, μια πελάτισσα του πρώην ραφτάδικου η οποία επιμένει να της πάρει ο «ράφτης» Μουλινό μέτρα για το καινούριο της φόρεμα, η μητέρα της Ιβόν, κυρία Εγκρεβίλ, υποψιασμένη για τις πονηρές προθέσεις του γαμπρού της και φυσικά ο μπάτλερ του Μουλινό, Ετιέν, το πρόσωπο που θα ανακατώσει ακόμα περισσότερο τα νερά.

Το κλασικό σκηνικό περιβάλλον της φάρσας με τις πόρτες έχει την τιμητική του. Η χρήση της πόρτας δεν αποκτάει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα, αλλά και δραματουργικό: το άνοιγμα ή το κλείσιμό της σηματοδοτεί όχι απλώς την είσοδο ή την έξοδο από το χώρο, αλλά συνάμα την είσοδο ή την έξοδο στο γέλιο, την έκπληξη, την ανατροπή, την έκθεση, την αγωνία, την προσδοκία των ηρώων.

Σκηνοθεσία-μετάφραση: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά: Αμαλία Αντώνη

Κοστούμια: MILTOS

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Μουσική: Π. Κ.

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου

Photo by Patroklos Skafidas

Παίζουν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βαΐτσου, Άννα Ελεφάντη, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Δημοσθένης Φίλιππας, Ελεάνα Στραβοδήμου, Μαρία Χάνου, Γιάννης Σαμψαλάκης.

  • H παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

info

Θέατρο Από Μηχανής, Ακαδήμου 13, 210.5232097

Έως τις 9 Ιανουαρίου 2018

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 9μμ

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 13€

Φοιτητικό & άνω των 65: 10€

Ανέργων: 8€

Ατέλεια: 5€

Μοιράσου το άρθρο: