Στο νέο της σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει αυτά τα Χριστούγεννα η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος τις πρώτες εορταστικές εκδηλώσεις της με τίτλο “Σ’ αυτό το σπίτι που ’ρθαμε οι ιστορίες ζωντανεύουν!” και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν ξεχωριστές ιστορίες από τις συλλογές της. 

u%c2%bc-u-a%c2%a6-e-1

Τις ημέρες 22-25 Δεκεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου-1η Ιανουαρίου, περισσότεροι από 70 γνωστοί συγγραφείς, τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και βιβλιοθηκονόμοι δηλώνουν “παρών” για να δώσουν φωνή σε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία και να στηρίξουν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο νέο της ξεκίνημα. Έργα των Άντερσεν, Γκριμ και Ντίκενς, παραδοσιακά παραμύθια, διηγήματα του Παπαδιαμάντη και του Κόντογλου, αλλά και σύγχρονες ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από δημόσιες αναγνώσεις από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

i%c2%bc-a%c2%a6%c2%a6-%c2%a6-%c2%a6-a-c-e-2

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλους τους συμμετέχοντες εδώ

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο τοποθετείται έως τις 15 Ιανουαρίου 2017 το Δέντρο των Ευχών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Πρόκειται για το αποτέλεσμα 100 Εργαστηρίων Ευχών που πραγματοποιήθηκαν σε βιβλιοθήκες και σχολεία σε όλη την Ελλάδα με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Η δράση ενέπνευσε χιλιάδες παιδιά να κατασκευάσουν πρωτότυπες ευχές για το νέο έτος αξιοποιώντας λέξεις από αποσπάσματα βιβλίων. Οι δημιουργίες τους κατέφθασαν ταχυδρομικώς στο Βαλλιάνειο κτήριο, οι φάκελοι ανοίχτηκαν από το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης και οι ευχές αποτελούν πλέον το πρώτο υλικό που κάνει ποδαρικό στις νέες εγκαταστάσεις, προτού τα ράφια γεμίσουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.

o-a-u-1

 

 

Μοιράσου το άρθρο: