Το έργο του Νίκου Ρουμπάκη «Σχήματα» ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου 104, έως τις 28 Φεβρουαρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:15.

Μια αστεία τραγωδία για την κωμικότητα της παιδικής σκέψης ή μια μαύρη κωμωδία, για την απουσία. Τρία αδέρφια, ο Φριτζ, η Ιρένε και η Γιούτα, παρατηρούν τον ουρανό. Στέκονται ή κάθονται. Στο οπτικό τους πεδίο ένα νησί κι ένας ήλιος που καίει πάντα. Απέναντι, η θάλασσα και ο ουρανός, εκεί που τα όρια πλέκονται. Έτσι ακριβώς πλεγμένα το φανταστικό με το πραγματικό, το ανούσιο με το ουσιαστικό, το ορατό με το αόρατο.

Τα σύννεφα μοιάζουν με βαμβάκι, μερικά μοιάζουν και με καπνό, σίγουρα όμως, τα περισσότερα μοιάζουν με βαμβάκι, ενώ η μέρα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη. Ένα σύννεφο που αλλάζει σχήματα, μα διαρκώς μοιάζει με τη μαμά. Η φαντασία απαγορεύεται διά ροπάλου. Αν παραβείς τον κανόνα, η τιμωρία είναι βαριά. Σου αφαιρείται το όνομα διά βίου και αποκαλείσαι ως ‘αυτό’ ή ‘εκείνο’, ποτέ ‘εσύ’.

Ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας που πραγματεύεται την ενηλικίωση του ατόμου υπό τη σκιά της απώλειας.

Μία αέναη αναμονή.

-“Πότε θα’ ρθει η μαμά;”

-“Μα η μαμά δε θα’ ρθει Ιρένε”.

Ο Χοντρός Κύριος με το μουστάκι, ήρωας παραμυθιού ενός πραγματικού κόσμου, έρχεται για να γκρεμίσει τον δικό τους κόσμο, όσο κοντά ή μακριά κι αν φτάνει το βλέμμα τους…

 

Συντελεστές

Κείμενο: Νίκος Ρουμπάκης

Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου

Κατασκευή Σκηνικού: Βαγγέλης Παπάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Σίσσυ Θεοφίλου

Video Mapping: Δημήτρης Ζάχος

Φωτογραφίες: Δημήτρης Αποστολίδης

 

Παίζουν: Νίκος Ρουμπάκης, Αναστασία Σιωπίδου, Γεωργία Χουχούμη

 

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3455020

Μοιράσου το άρθρο: