Οι  επιστήμονες βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή αφηγούμενοι τις δικές τους επιστημονικές ιστορίες, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στο θεατράκι του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο 2ο Γυμνάσιο.

Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς…

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και «απολαυστική»; Οι Science Reactors, με το γνωστό «ανατρεπτικό» τους ύφος, κέφι και σαφήνεια, απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα.

Με το Stand up Science στα χνάρια του Stand up comedy και το Science on Stage προσπαθούν να αναδείξουν ένα άλλο πρόσωπο της επιστήμης, προβάλλοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες, κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη.

Το Stand up Science παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 και έκτοτε η ομάδα συμμετέχει με ξεχωριστή επιτυχία σε επιστημονικά φεστιβάλ, Βραδιές του Ερευνητή, TEDx, φεστιβάλ Κωμωδίας και  δίνει τις δικές της παραστάσεις σε θέατρα αποκτώντας όλο και περισσότερους δικούς της fans.

Οι Science Reactors, στη δεύτερη φετινή τους παρουσίαση Stand up Science, στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής, εκτός από τις «απολαυστικές» επιστημονικές τους αφηγήσεις, θα δείξουν πώς οι Επιστήμες γίνονται τραγούδι αλλά και πώς αυτές οδηγούν σε ένα φανατικό Science Rap Battle.

Στην παράσταση, που απευθύνεται σε «ανοιχτόμυαλα» παιδιά, ηλικίας 13 έως 103 ετών, συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Σταμάτης Βογιατζόπουλος, αρχαιολόγος

Στέφανος Γιαγτζόγλου, βιολόγος

Βασίλης Γρηγοριάδης,  μηχανικός δικτύων

Ερμής Ζαχαρόπουλος, πληροφορικός

Κυριάκος-Αλέξανδρος Οικονόμου, φοιτητής ιατρικής

Δημήτρης Μακρής, καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας

Χρήστος Πανταζίδης, χημικός

Παρουσιάζει ο Στέφανος Γιαγτζόγλου.

 

Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Eπικοινωνία της Επιστήμης

Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, σκηνοθέτης

Μοιράσου το άρθρο: