Στο πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο στα Πλατάνια Τριφυλίας παρουσιάζεται, την Τρίτη 8 Αυγούστου, η παράσταση «Στύγα, η θεά των υδάτων» του χορογράφου Παύλου Κουρτίδη.

Μια βουτιά στους μύθους και στην ιστορία της Ελλάδας σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέατρα της χώρας μας, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του χωριού πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος.

Πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο-Πλατάνια Τριφυλίας

72 λεπτά παράσταση – 4 τόνοι νερό – 8 χορευτές – χορός μέσα στο νερό

Με 8 χορευτές επί σκηνής υπό την καθοδήγηση του Παύλου Κουρτίδη, ο σύγχρονος χορός καταπιάνεται για πρώτη φορά με τη θεότητα των υδάτων της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά Στύγα. Τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, η κόρη της Στύγας Νίκη της Σαμοθράκης, το Στύγιο ύδωρ του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας και της παράστασης. Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα. Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, που από τα πανάρχαια χρόνια αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας όλων των λαών, αναβιώνει και τα νερά γίνονται Μαυρονέρια.

Παύλος Κουρτίδης

«Ύστερα από τόσα χρόνια δημιουργίας παραστάσεων, η “ΣΤΥΓΑ, η θεά των υδάτων” δεν είναι μία ακόμη παράσταση, είναι για μένα σταθμός. Πίστεψα και αγάπησα όλο το εγχείρημα, η κάθε στιγμή από την προετοιμασία  της παράστασης μέχρι και σήμερα είναι μοναδική. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό μας γεμίζει χαρά και ευθύνη», σημειώνει ο Παύλος Κουρτίδης. 

Σκηνοθεσία, χορογραφία, φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Βοηθός Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου
Βίντεο: Ζαφείρης Χαϊτίδης
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία Βάθη, Έλενα Τσικαλά – Βαφέα

Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Info

Πλατάνια Τριφυλίας –  Πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο

Τρίτη 8 Αυγούστου

Διάρκεια: 72′

 

Μοιράσου το άρθρο: