Η παράσταση «Στύγα, η θεά των υδάτων» του σκηνοθέτη-χορογράφου Παύλου Κουρτίδη παρουσιάζεται με εννέα χορευτές επί σκηνής, κάθε Σάββατο και Κυριακή έως τις 28 Μαΐου στο Θέατρο ΠΚ, που γεμίζει με 4 τόννους νερό. Για πρώτη φορά ο σύγχρονος χορός καταπιάνεται με την πιο αντιπροσωπευτική θεότητα των υδάτων της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά Στύγα.

''STYGA, H 8EA TWN YDATWN'' NEW PHOTO_3

Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Η αναβίωση του μύθου της Στύγας στο σήμερα, μία πλημμύρα που λούζει τη σημερινή Ελλάδα και τους μύθους της με σκοπό την αφύπνιση. Τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, η κόρη της Στύγας Νίκη της Σαμοθράκης, το Στύγιο ύδωρ του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας και της παράστασης. Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών και για πρώτη φορά ο μύθος του ζωντανεύει και τα νερά γίνονται «Μαυρονέρια».

''STYGA, H 8EA TWN YDATWN'' NEW PHOTO_1

72 λεπτά – 4 τόννοι νερό – 9 χορευτές – χορός μέσα στο νερό

  • Χρειαστήκαν 8 μήνες για την ολοκλήρωση του τελικού καστ, με εργαστήρια κινησιολογίας και 2 φάσεις ακροάσεων προς τις τελικές πρόβες.
  • Τα νερά περνάνε μπροστά από τους θεατές χωρίς εκείνοι να εισπράττουν σταγόνα.
  • Χρειάστηκε ειδική μελέτη ώστε να δημιουργηθεί η κατασκευή μέσα στην οποία μπορούν να στεγαστούν οι 4 τόννοι του νερού και να στεγανοποιηθεί το σκηνικό περιβάλλον.
  • Η πρωτότυπη μουσική γράφτηκε σε στούντιο, όμως, έγιναν και ηχογραφήσεις μέσα στον υδάτινο χώρο ώστε να υπάρχει ρεαλιστικό αποτέλεσμα παράλληλα με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα.
  • Το ένα δέκατο από τα νερά της Στύγας προοριζόταν για τον όρκο των θεών και τα υπόλοιπα 9 αναβλύζουν από όλες τις πηγές της γης. Αυτό συμβολίζουν και οι 9 χορευτές επί σκηνής.
  • Όλο το εγχείρημα βιντεοσκοπήθηκε από την πρώτη μέρα της έναρξης έως και την ολοκλήρωση του.

Ο Παύλος Κουρτίδης υπογράφει και την εικαστική σύλληψη της παράστασης, ενώ την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Βασίλης Τσεντούρος.

Σκηνοθεσία, χορογραφία, φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης

Μουσική σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Βοηθός χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου

Βίντεο-μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Alex Gotch, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία Βάθη, Ελενα Τσικαλά

''STYGA, H 8EA TWN YDATWN'' NEW PHOTO_2

INFO

Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, μετρό Ν. Κόσμος, 210 9011677

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15 έως 28 Μαΐου 2017

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 13€ (φοιτητικό, παιδικό, άνω των 65), 10€ (ανεργίας, ατέλειες)

*Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 15 ατόμων

Μοιράσου το άρθρο: