Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστες, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν την πιο πρόσφατη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Στην πρώτη -για το 2017– συναυλία με κοινό και απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση από τις συχνότητες του  Τρίτου Προγράμματος 90,9 σε ολόκληρη την Ελλάδα (και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito), η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και η μαέστρος  Ζωή Ζενιώδη, στο πιάνο, παρουσιάζουν στο Στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 15:00, το πρόγραμμά τους με τίτλο Fragile (Mορφή: Γυναίκα).

the-impossible-dream

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπλάνηση στο πιο αγνό, ρομαντικό κομμάτι της τέχνης του γερμανικού τραγουδιού (lied). Σ’ ένα ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου το ασυνείδητο πάλλεται, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα-μαέστρος Ζωή Ζενιώδη μάς φέρουν σε επαφή με εκείνες τις γυναικείες μορφές που ενέπνευσαν δημιουργούς σε όλες τις Τέχνες.

Ειδικότερα, οι Ελληνίδες σολίστ ερμηνεύουν έργα των Felix Mendelssohn, Robert Schumann, Franz Schubert, Hugo Wolf, Thomas Sleeper και Richard Strauss.

Παρουσίαση: Λήδα Δημητρίου.

Η είσοδος για το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συναυλία στο Στούντιο Ε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 432), είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις κατά προτεραιότητα, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για προσκλήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9

 Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, ώρα 15:00

«Τρίτη και 3 μ.μ. στο Τρίτο»

Μυρσίνη Μαργαρίτη – Ζωή Ζενιώδη: Fragile (Μορφή: Γυναίκα)

Συναυλία με κοινό στο Στούντιο Ε, σε απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Μοιράσου το άρθρο: