Δύο παραστάσεις, με τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι», παρουσιάζει ο Θίασος Σκιών του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, στις 19:00, και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 17:00.

Τα φετινά Χριστούγεννα ο Καραγκιόζης και η παρέα του ετοιμάζονται για μια τρελή περιπέτεια στο Διάστημα! Μια πρωτότυπη παραγωγή, για πέμπτη χρονιά στο Μέγαρο, από τον Ηλία Καρελλά και τον θίασό του. Μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική συνοδεία από τον Εξωγήινο-ορχήστρα Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, τον Δόκτορα Cosmic Θάνο Κοσμίδη των Burger Project και τη γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Smyrna!

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο γιορτινό ταξίδι του Καραγκιόζη στο φεγγάρι συμμετέχουν εκτάκτως oι ανατρεπτικοί String Demons σε μία και μοναδική εμφάνιση.

Ο αγαπημένος σκιοπαίχτης και οι συνεργάτες του περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, έως τις 30 Δεκεμβρίου, για να συνταξιδέψουν στο φεγγάρι.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι»

Ο Μεγάλος Βεζίρης αναζητά έναν ξεχωριστό προορισμό για να υποδεχτεί το νέο έτος μαζί με την κόρη του και ολόκληρο το παλάτι. Είναι διατεθειμένος να δώσει αμέτρητες λίρες και φλουριά σε όποιον καταφέρει να του οργανώσει ένα ταξίδι στο φεγγάρι για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο αστρονόμος και διάσημος επιστήμονας Δόκτωρ Cosmic, γνωστός για τις ηλεκτρονικές μουσικές του συνθέσεις, αναλαμβάνει την επιχείρηση. Όμως, πριν από την άφιξη του Μεγάλου Βεζίρη στο φεγγάρι, μια ομάδα αστροναυτών θα πρέπει να εξερευνήσει τη Σελήνη, να προετοιμάσει το έδαφος και την ατμόσφαιρα, να τη στολίσει με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και να βεβαιωθεί πως όλα είναι ασφαλή.

Ποιος άλλος πιο τολμηρός και πιο ικανός από τον Καραγκιόζη για τη θέση του Αρχιαστροναύτη; Ο πολυμήχανος ήρωας, προκειμένου να φτιάξει το πλήρωμά του, προσκαλεί τους φίλους του, λέγοντάς τους πως τους έχει βρει καλές νύφες για να παντρευτούν.

Έτσι, με πλήρωμα τον Μορφονιό, τον Νιόνιο, τον Σταύρακα, τον Μπαρμπαγιώργο και την οικογένειά του, ο Καραγκιόζης βρίσκεται στη θέση του πιλότου του πυραύλου, και το ταξίδι για το Διάστημα ξεκινά. Ύστερα από μια μεγάλη περιπλάνηση στους πλανήτες φτάνουν εντελώς τυχαία στο φεγγάρι…

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι»

 Θίασος Σκιών του Ηλία Καρελλά

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σε όλους τους ρόλους πίσω από τον μπερντέ Εξωγήινος-ορχήστρα, Δόκτωρ Cosmic, ορχήστρα Smyrna:

Ηλίας Καρελλάς

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Θάνος Κοσμίδης από τους Burger Project

Τσέλο, τραγούδι: Σταυρούλα Βλασοπούλου 

Κανονάκι, τραγούδι: Κάλια Καμπούρη 

Κιθάρα, τραγούδι: Ελευθερία Κουρλιά 

Βιολί, τραγούδι: Ειρήνη Νικολακοπούλου 

Τραγούδι, πολίτικο λαούτο, κρουστά: Πένυ Παπακωνσταντίνου 

Ακορντεόν, τραγούδι: Έλσα Στουρνάρα 

Χειρισμός φιγούρας: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης, Κωνσταντίνα Γκόρου

Σύνθεση κειμένων-Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα

Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Καρελλάς και η ομάδα

Φωτισμοί: Καρελλάς, Γιώργος Ανεστόπουλος

Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς

Ειδικές κατασκευές σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης

Σκηνικά αντικείμενα: ΜΜΑΣοφία Κατσουλιέρη

Ηχοληψία: Νίκος Καραπιπέρης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

 

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος)

Τηλ. 210 72.82.333

Μέγαρο Μουσικής

 

Μοιράσου το άρθρο: