Η xριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ», σε σκηνοθεσία της Γιούλης Ηλιοπούλου, συνεχίζεται στο θέατρο Αλίκη για τρίτη συνεχή χρονιά, και με επιπλέον εορταστικές παραστάσεις, έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο φιλάργυρος  Εμπενίζερ  Σκρουτζ, ο ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλεϊ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν  αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Ένα γιορτινό και λαμπερό  θέαμα, που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία,  μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, στέλνει το μήνυμα της χαράς, της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο.

Μια δεκαπενταμελής ομάδα ηθοποιών ερμηνεύει τους είκοσι ρόλους του έργου με παραμυθένια κοστούμια, σ’ ένα μαγικό σκηνικό με εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Ιστορία: Κάρολος Ντίκενς

Θεατρική Μεταφορά-Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου

Σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική Επένδυση: Κρίστελ Καπερώνη

Κινησιολογία: Γιούλη Ηλιοπούλου

Κοστούμια: Τζούλια Μάρκο

Φωτισμοί & 3D Animation: Λάμπρος Σούνδιας

 

Πρωταγωνιστούν:  

Μάρλεϊ:  Στέλιος  Γούτης

Παρών: Αναστάσης Κόλοβος

Σκρουτζ:  Κώστας Ρωμαίος

Βασίλης Τραϊφόρος, Μένια Μαθιουδάκη, Γιάννης Ζαραφωνίτης, Γιάννης Χριστοφάνης, Δέσποινα Κασιώτη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Γιώργος Χουσάκος, Γιώτα Βαμβακά, Δέσποινα Σταυρίδη, Ιωάννα Ευαγγέλου.

Διάρκεια παράστασης: 90′ με δεκάλεπτο διάλειμμα.

Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.

Έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Και τις αργίες στις 11:30 π.μ.

 

Extra Παραστάσεις την περίοδο των γιορτών:

Τετάρτη 26.12.2018 στις 11:30 π.μ.

Τετάρτη 02.01.2018 στις 11:30 π.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων:

12 ευρώ Α Ζώνη

10 ευρώ Β Ζώνη

8 ευρώ ανέργων, πολυτέκνων και γκρουπ

8 ευρώ προπώληση

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 4830330

Μοιράσου το άρθρο: