Η θεατρική ομάδα «Θυγατέρες» παρουσιάζει, κάθε Σάββατο στις 21:00, στο θέατρο Βαφείο το έργο του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Αλεχάντρο Κασόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα.

Το έργο

Μια μυστηριώδης επιχείρηση με περίεργους υπαλλήλους. Ένα ασυνήθιστο προϊόν: η αγαθοεργία μέσω της Tέχνης και κυρίως του Θεάτρου, που μεταφέρεται εκτός σκηνής, στην πραγματική ζωή, σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους με τη βοήθεια των άλλων.

Όταν ένας ηλικιωμένος άντρας καταφεύγει εκεί ζητώντας τη συνδρομή τους για να αποκρύψει μια οδυνηρή αλήθεια από την πολυαγαπημένη γυναίκα του, ξεκινά μια φαινομενικά συνηθισμένη αποστολή. Πόσο μπορεί να απέχει η αλήθεια από το ψέμα και η ψευδαίσθηση από την πραγματικότητα;

Ο Αλεχάντρο Κασόνα, μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στον σουρεαλισμό και την τρυφερότητα, προσεγγίζει το «ζωτικό ψεύδος» ως φάρμακο και παρηγοριά για την απογοήτευση και το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Ιουλία Σταμούλη, Ειρήνη-Βάλια Λαγκουράνη, Γιώτα Καραβίτη, Κώστας Δελακούρας, Ηλέκτρα Χαλκιαδάκη, Χριστίνα Γκρέκα, Θέτις Μητκίδου.

Μακιγιάζ: Μαρία Παπαδοπούλου

Φωτισμοί-ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης

Φωτογραφίες: Μαίρη Νικολάου

info

Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής

Αγίου Όρους & Κωνσταντινουπόλεως 115 (Στάση Μετρό Κεραμεικός), 210 3425637

Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο έως 6/1/2018

Ώρα: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 150’ (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος), 5 € (μειωμένο – ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Ανέργων).

Μοιράσου το άρθρο: