Το έργο «Τα Μαγιάτικα του Παπαδιαμάντη» με τον Άρη Ρέτσο παρουσιάζεται για μία τελευταία παράσταση το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 6.30 το βράδυ, στον πολυχώρο τέχνης «Αλεξάνδρεια» .

Ο Άρης Ρέτσος φέτος μας ταξίδεψε στον σαγηνευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη παρουσιάζοντας κύκλους διηγημάτων του μεγάλου συγγραφέα. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του ελληνικού θεάτρου, αφού αποκάλυψε τον ηχητικό πλούτο των Τραγωδιών του Αισχύλου και του Σοφοκλή στο αρχαίο δράμα, ζέστανε στον λόγο του τις ποικίλες λέξεις του Παπαδιαμάντη και τις άφησε να πετάξουν στο μισοσκόταδο του θεάτρου Αλεξάνδρεια.
Υπό τον γενικό τίτλο «Τα Μικρά του Παπαδιαμάντη» παρουσιάστηκαν 13 διηγήματα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα, που με το απαράμιλλο ύφος και ήθος της γλώσσας του μας οδηγεί σε άλλες εποχές, σε μια Ελλάδα τόσο μακρινή… όσο και κοντινή, διδάσκοντάς μας σιωπηλά. Λέξεις, προτάσεις, μετεωρισμοί, χνάρια ανθρώπων, λυρισμός, φωτίζουν τον μέγα μικρόκοσμο και τα πάθη των ‘‘απλών ανθρώπων», αποκαλύπτοντας παράλληλα και τον δικό μας κόσμο.

Ο Άρης Ρέτσος παρουσιάζει τα διηγήματα «Τὰ Συμβάντα στὸν μύλο» και «Οἱ Μάγισσες» στο έργο «Μαγιάτικα του Παπαδιαμάντη», στον πολυχώρο τέχνης «Αλεξάνδρεια». Δύο σπουδαία διηγήματα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα, ο οποίος με μοναδικό τρόπο ύμνησε το μεγαλείο της φύσης και αναζήτησε στα στοιχεία της τον μυστικό παλμό της ζωής.

«Τα Μαγιάτικα του Παπαδιαμάντη» με τον Άρη Ρέτσο
«Τὰ Συμβάντα στὸν μύλο», «Οἱ Μάγισσες»
Λόγος-Εικόνα-Μουσική. Αφηγηματικό ταξίδι λόγου και ποίησης με ταυτόχρονη προβολή εντυπωσιακών εικόνων ανθρώπων και τόπων της καθημερινότητας στα τέλη 19ου-αρχές 20ου αιώνα.

Το μαγιάτικο ταξίδι συνοδεύουν μουσικά συγχορδίες του Νίκου Σκαλκώτα.

Παράσταση: Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στις 6.30 το απόγευμα (τελευταία)
Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήρια: 8 ευρώ, 5 ευρώ (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες).

Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια»
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα
Τηλ. 2108673655

Μοιράσου το άρθρο: