«Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη«, το έργο του  Άντρι Σνάιρ Μάγκνασον, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από τριών ετών, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο, κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι.

Λίγα λόγια για το έργο

Μακριά στο Διάστημα, σ’ έναν άλλο γαλαξία, υπάρχει ένας Γαλάζιος Πλανήτης που κατοικείται µόνο από παιδιά. Κάποια µέρα όμως, εμφανίζεται στον πλανήτη τους ο µμυστηριώδης Σούπερ Γκλαµ, και τους υπόσχεται ότι µπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρό τους, όμως με κάποια ανταλλάγματα…  Η Χίλντα και ο Μπριµίρ θα συνειδητοποιήσουν ότι, εκτός κι αν δράσουν αποφασιστικά, ολόκληρος ο πλανήτης κινδυνεύει να αφανιστεί!

Η παράσταση «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη», βασισμένη στο ομότιτλο, πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντρί Μάγκνασον και σε ευρηματική σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, γεννά μεγάλα ερωτήματα ακόμα και στους πιο μικρούς θεατές. Ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την κατανομή των φυσικών πόρων, τη χαμένη μας αθωότητα.

Τρεις ηθοποιοί μοιράζουν επιτόπου ρόλους, μπαλόνια, χρυσόσκονη και ταλκ και ζωντανεύουν έναν ολόκληρο πλανήτη. Έναν πλανήτη με τα άγρια θηρία του και, φυσικά, το αγριότερο όλων, τον άνθρωπο.

Συντελεστές

Μετάφραση: Τζούλια Διαμαντοπούλου

Σκηνοθεσία-διασκευή: Κατερίνα Καραδήμα

Σκηνικά-κοστούμια: Λίλη Κυριλή

Βοηθός σκηνοθέτη: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Παίζουν: Νικόλας Αναστασόπουλος, Μαλαματένια Γκότση, Γιάννης Παναγόπουλος

Διάρκεια : 45’

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τρίτη έως και Παρασκευή για σχολεία

Κυριακή στις 12:00 για το κοινό

Γενική είσοδος: 6€

Εθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσιλλερ αίθουσα εκδηλώσεων,

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24,

Τηλ. 210 5288170-171, 210 7234567

 

Μοιράσου το άρθρο: