Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η ΕΡΤ πρωτοπορεί, ακόμα μια φορά, αναπτύσσοντας υπηρεσίες υβριδικής τηλεόρασης.

Η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων της ΕΡΤ ενσωματώνει όλες τις καλές πρακτικές και τις υποδείξεις της EBU για ανάπτυξη υβριδικών υπηρεσιών, καθώς αυτές είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλείς στο κοινό, ενώ -σε συνδυασμό με ποιοτικό περιεχόμενο και δομημένη στρατηγική που διαθέτουν οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις- μπορούν να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία θέασης.

«Για πρώτη φορά η ΕΡΤ φέρνει στην Ελλάδα την υβριδική τηλεόραση. Η Υβριδική Ευρυζωνική Τηλεόραση (HbbTV – Hybrid Broadcast Broadband TV) είναι ένα νέο πρότυπο μετάδοσης, που επιτρέπει διαδικτυακές υπηρεσίες να ενσωματωθούν στις τηλεοράσεις παράλληλα με το γραμμικό τηλεοπτικό πρόγραμμα εκπομπής. Το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει, νέες διαδραστικές υπηρεσίες δίνουν στον καταναλωτή μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης πολυμεσικού περιεχομένου. Για πρώτη φορά, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τι θέλει και πότε, να δει περιεχόμενο ελεύθερα, δωρεάν, διαδραστικά. Μοναδική προϋπόθεση για να απολαύσει κάποιος τις υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ είναι να έχει Smart TV, τελευταίων ετών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Απλά πατήστε το κόκκινο κουμπί στο τηλεχειριστήριο και απολαύστε τη νέα τηλεοπτική εμπειρία», αναφέρει ο γενικός διευθυντής Νέων Μέσων της ΕΡΤ, Γιάννης Βουγιουκλάκης.

Οι υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ έχουν, ήδη, εγκριθεί από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές τηλεοράσεων.

Στόχος είναι να συνδυαστούν τα πλεονεκτήματα της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης και της ευρυζωνικότητας, με διαδραστικές υπηρεσίες μέσω πολλαπλών δικτύων διανομής.

Με αυτόν τον τρόπο:

 • Δημιουργείται ενιαίο περιβάλλον, βασισμένο σε διαδικτυακές τεχνολογίες, που μπορεί να λειτουργήσει σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες.
 • Παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες πάνω στη γραμμική τηλεόραση, καθώς ο τηλεθεατής δεν χρειάζεται να «μετακινηθεί» σε άλλη συσκευή, αλλά να παρακολουθήσει OTT (over-the-top) περιεχόμενο μέσα από την τηλεόραση.
 • Προσφέρονται νέοι τρόποι διαφήμισης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Δημιουργούνται νέες μέθοδοι μέτρησης τηλεθέασης και στατιστικών, με αξιοπιστία και ακρίβεια.
 • Επιτρέπεται η δημιουργία -σε ελάχιστο χρόνο- απεριόριστων OTT θεματικών καναλιών, με βάση το bandwidth.

«Η ΕΡΤ διαθέτει ένα πλήρες πακέτο ψηφιακών και διαδικτυακών υπηρεσιών, που περιλαμβάνει πλατφόρμες Video on Demand, αποκλειστικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο μέσω livestream, εφαρμογές για κινητά και tablets, και πλέον την υβριδική πλατφόρμα ERT Hybrid. Θέλουμε η υβριδική ΕΡΤ να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στην προσπάθεια να προσφέρουμε στους πολίτες μια ολιστική, διαδραστική, καινοτόμα τηλεοπτική εμπειρία. Για να το πούμε απλά, με την υβριδική η ΕΡΤ ανοίγει τον δρόμο για την τηλεόραση του μέλλοντος», επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος Νέων Μέσων, Μάρκος Βογιατζόγλου.

Για πρώτη φορά η ΕΡΤ φέρνει στην Ελλάδα

την υβριδική τηλεόραση

Πατάμε το κόκκινο κουμπί!

Η υβριδική ΕΡΤ διατίθεται ελεύθερα σε όσους διαθέτουν έξυπνες τηλεοράσεις HbbTV-Ready, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Η υβριδική πλατφόρμα ΕΡΤ Hybrid περιλαμβάνει τις υπηρεσίες:

 • Catch-up Video που περιέχει σχεδόν το σύνολο του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ  όπως μεταδόθηκε τις τελευταίες οκτώ ημέρες
 • Αποκλειστικές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων στο διαδικτυακό κανάλι ERTPlay
 • Πρόσβαση στην υπηρεσία Video on Demand, όπου ο χρήστης μπορεί να απολαύσει το τηλεοπτικό υλικό της ΕΡΤ επιλέγοντας μέσα από θεματικές κατηγορίες (Αρχείο, Αθλητικά, Ενημέρωση κ.ά.)
 • Δυνατότητα ακρόασης των 27 ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ με χρηστικές πληροφορίες όπως πρόγραμμα κ.ά.
 • Το πρόγραμμα όλων των καναλιών της ΕΡΤ για τις επόμενες ώρες και ημέρες, εμπλουτισμένο με γραφικά, video και κείμενο
 • Διαδραστική εφαρμογή για τον καιρό, στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την περιοχή που τον ενδιαφέρει στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Και όλα αυτά ελεύθερα, δωρεάν, διαδραστικά. Όλα απευθείας στην τηλεόρασή σας, για μια απρόσκοπτη, βελτιωμένη τηλεοπτική εμπειρία.

Η Υβριδική Ευρυζωνική Τηλεόραση (HbbTV – Hybrid Broadcast Broadband TV) είναι ένα νέο πρότυπο μετάδοσης, που επιτρέπει διαδικτυακές υπηρεσίες να ενσωματωθούν στις τηλεοράσεις, παράλληλα με το γραμμικό τηλεοπτικό πρόγραμμα εκπομπής.

Μοναδική  προϋπόθεση για να απολαύσει κάποιος τις υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ είναι να έχει Smart TV, μοντέλο τελευταίων ετών, συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε στο hybrid.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: