Στη σκηνή της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις 20:30, ο σολίστ του ακορντεόν και του μπαγιάν Παναγιώτης Ανδρέογλου ερμηνεύει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μια βραδιά με πρωταγωνιστή το ακορντεόν και τη ρωσική εκδοχή του, το μπαγιάν. Ένα πολυφωνικό όργανο της παραδοσιακής αλλά και λόγιας μουσικής, με ζεστό και πλούσιο ήχο, το οποίο όμως σπάνια ακούγεται στις συμφωνικές αίθουσες.

Πλαισιωμένος από ένα ορχηστρικό σύνολο αφοσιωμένο στη διάδοση της μουσικής του 20ού και 21ου αιώνα, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής (ΕΣΣΜ), υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου. Στο πρόγραμμα της βραδιάς, συνθέσεις του Αργεντινού Άστορ Πιατσόλα και της ρωσο-ταταρικής καταγωγής Σοφίας Γκουμπαϊντούλινα, δύο δημιουργών του καιρού μας, με κοινή αγάπη για το ακορντεόν. Συγκεκριμένα, το ΕΣΣΜ παρουσιάζει «Τρία τάνγκο» για ενόργανο σύνολο του Άστορ Πιατσόλα, του βασιλιά του μπαντονεόν, το οποίο αποτελεί την αργεντίνικη εκδοχή του ακορντεόν, ενώ ο Παναγιώτης Ανδρέογλου συμπράττει με τον τσελίστα Κωστή Θέο στην ερμηνεία του ντουέτου για βιολοντσέλο και μπαγιάν In Croce της Σοφίας Γκουμπαϊντούλινα, έναν μουσικό διαλογισμό πάνω στο νόημα του σταυρού που η μεγάλη συνθέτρια έγραψε αρχικά για τσέλο και εκκλησιαστικό όργανο.

Στη συναυλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκδηλώσεων Ακορντεόν, ξεχωριστή θέση έχουν γνωστοί Έλληνες δημιουργοί: ο Γιώργος Χατζημιχελάκης και ο Κώστας Τσούγκρας αλλά και ο ακορντεονίστας και συνθέτης Χρήστος Ζερμπίνος.

 

Το πρόγραμμα

Γιώργος Χατζημιχελάκης -Φολκλορικόν Οξύ VI, για ενόργανο σύνολο (2018)

Κώστας Τσούγκρας-Cantus firmus, για σόλο ακορντεόν

Παναγιώτης Ανδρέογλου, μπαγιάν

Χρήστος Ζερμπίνος-Στη σκιά του κόσμου, με τρεις νότες, για ενόργανο σύνολο (2018)

                                                

Διάλειμμα

 

Sofia Gubaidulina–        In Croce, για βιολοντσέλο και μπαγιάν (1992)

Κωστής Θέος, βιολοντσέλο

Παναγιώτης Ανδρέογλου, μπαγιάν

Astor Piazzolla-Three Tangos, για ενόργανο σύνολο: Fuga y Misterio,

Oblivion, Adiόs Nonino

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου | 20:30

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Παναγιώτης Ανδρέογλου | ακορντεόν, μπαγιάν

Κωστής Θέος | βιολοντσέλο

Ιάκωβος Κονιτόπουλος | μoυσική διεύθυνση

 

Tιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 10 ευρώ ● 15 ευρώ (γενική είσοδος)

 

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

 

Πληροφορίες

Tηλ.: 210 72 82 333

www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: