Η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου συναντιούνται κάθε Σάββατο, στις 20:30, για δέκα παραστάσεις, στη σκηνή Trii Art Hub, σε ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης».

Η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Σε αυτό το μουσικοθεατρικό αναλόγιο, οι δυο ερμηνεύτριες συναντιούνται ξανά και προσφέρουν μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής τους έκφρασης, μέσα από την ώσμωση των φωνών τους και τον διαδραστικό χαρακτήρα της παράστασης. Μια συνάντηση διαφορετική, που αντικατοπτρίζει την άλλη όψη της τέχνης τους, που μας οδηγεί στα βαθιά νερά μιας περιπέτειας, που ονομάζουμε Ζωή.

Το σενάριο υπογράφει η Νένα Βενετσάνου, που διασκεύασε το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης», στο οποίο η Ελληνίδα τραγουδίστρια, με τρυφερότητα, χιούμορ και κατασταλαγμένη σοφία, αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη, ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, και αποδίδει φόρο τιμής στα βιώματα που τη διαμόρφωσαν ως άνθρωπο, ως μουσικοπαιδαγωγό και ως ερμηνεύτρια. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στα παιδιά του πολέμου.

«Το αφήγημά μου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέμου, του κάθε πολέμου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ».

Μαρίζα Κωχ

«Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης»

Κείμενο: Νένα Βενετσάνου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χατζής

Ερμηνεύουν: Μαρίζα Κωχ, Νένα Βενετσάνου

Παίζει Viοla da Gamba: Αντώνης Σκαμνάκης

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Χώρος: Trii Art Hub

Δράκου 9, Κουκάκι, μετρό Συγγρού Φιξ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9210333

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 6 ευρώ (νεανικό, φοιτητικό)

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 20:30

Έως τις 9 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Μοιράσου το άρθρο: