Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης, καλεσμένος του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή «Έλληνες Συνθέτες» που μεταδίδεται την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 18:00, από τη Φωνή της Ελλάδας, μιλάει για τη νέα δουλειά του σε συνεργασία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, 11 σχεδόν χρόνια μετά τα «God Bless America» και «Μάσκες» από τον δίσκο «Φρέσκο χιόνι».
Από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής, ο Νίκος Ζούδιαρης έγινε γνωστός και αγαπήθηκε από το κοινό για την υπέροχη μουσική του και τον εξαιρετικό στιχουργικό του λόγο.

Ο Νίκος Ζούδιαρης γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1959 στην Αθήνα (Νέα Λιόσια). Σπούδασε μουσική (θεωρία και κιθάρα) και οικονομικά στο ΚΑΤΕΕ Αθήνας. Εργάστηκε σαν εκτελωνιστής από το 1980 έως το 1993 οπότε και ξεκίνησε η παρουσία του στη δισκογραφία με τον δίσκο «Στην αγορά του κόσμου» με τραγούδια δικά του και ερμηνεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ο δίσκος, αφού έχει απορριφθεί από τη LYRA και την POLYGRAM επειδή θεώρησαν «τα τραγούδια παλιομοδίτικα και τους τραγουδιστές φάλτσους», κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 1993 με την επιμονή της Δήμητρας Γαλάνη, η οποία συμμετέχει σε δύο κομμάτια και γίνεται χρυσός.

Ο δεύτερος δίσκος του με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη «Όπως μυστικά και ήσυχα» γίνεται και αυτός χρυσός. Το 1998 κυκλοφορεί ο τρίτος του δίσκος με τίτλο «Αφήλιο» και ερμηνευτές τον ίδιο, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Νίκο Κουρουπάκη και τον Τάκη Μπουρμά. Στα τέλη του 2000 παρουσιάζει έναν νέο και άγνωστο ερμηνευτή, τον Απόστολο Ρίζο, στον οποίο εμπιστεύεται τα τραγούδια του στο δίσκο «Ένας κύκνος κλαίει». Οι δυο τους συμπράττουν και στο single «Φυσαλίδα» την επόμενη χρονιά.

Δυο χρόνια μετά, το 2003, συνεργάζεται με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στον δίσκο «Νερό κι αλάτι», πάλι με δικά του τραγούδια.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος «Poster» με πέντε τραγούδια, τρία από τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος και δύο η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Εκτός από τους προσωπικούς δίσκους του έχει να παρουσιάσει και αρκετές συμμετοχές – συνεργασίες.

Το 2007 εκδίδει από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το «Για ποιο ταξίδι μου μιλάς», όπου εκτός από τραγούδια περιλαμβάνει και διηγήματα του ίδιου. Ερμηνευτές του δίσκου είναι ο Μανώλης Λιδάκης και ο ίδιος ο συνθέτης.

Το 2010 κυκλοφορεί έναν δίσκο με τίτλο «Ποτά πορείας» ο οποίος περιέχει πέντε τραγούδια σε ροκ ύφος, όλα ερμηνευμένα από τον ίδιο. Το 2012 ανέλαβε την παραγωγή του δίσκου «Σε τόπους που δεν ξέρω» του πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου, συμμετέχοντας παράλληλα και ως ερμηνευτής σε δύο τραγούδια.

 

Μοιράσου το άρθρο: