Ο Ορφέας, το μυθικό, αλλά και μυθοποιημένο αυτό πρόσωπο, είναι το θέμα του νέου κύκλου της σειράς εκπομπών «Του κύκλου τα γυρίσματα», που μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα, κάθε Κυριακή στις 16:00-16:30, σε επιμέλεια, παραγωγή και παρουσίαση Γιάννη Ευσταθιάδη.

Ο Ορφέας αλλά και η Ευρυδίκη του γοήτευσαν τους συνθέτες από τον 17ο έως τον 21ο αιώνα και δείγματα από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέσεις θα ακουστούν στον συγκεκριμένο κύκλο: Από την «Ευρυδίκη» του Jacopo Peri και τον «Ορφέα» του Monteverdi, στο «Δυστυχίες του Ορφέα» του Darius Milhaud και τον χορωδιακό «Ορφέα» του Henze. Από το «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Glück, στο «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Krenek. Από τον «Ορφέα» του Sartorio ή του Rossi (17ος αιώνας), στον Στραβίνσκι και τον πρωτοπόρο της musique concrete, Pierre Henry. Κι ακόμα: Charpentier, Haydn, Liszt, Berlioz και πολλοί άλλοι. Ασφαλώς και η σκαμπρόζικη εκδοχή του Offenbach, «Ο Ορφέας στον Άδη».

Για τα πιο σημαντικά έργα, θα ακουστούν αποσπάσματα από πολλές, διαφορετικές ερμηνείες, ώστε ακροατές και ακροάτριες να έχουν ένα ευρύ φάσμα όχι μόνο έργων, αλλά και μουσικών προσεγγίσεων.

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Κυριακή, ώρα 16:00-16:30

Εκπομπή: «Του κύκλου τα γυρίσματα»

Νέος κύκλος: «Ο Ορφέας στη Μουσική»

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma

Μοιράσου το άρθρο: