Και την Κυριακή συνεχίστηκαν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν και τους 43 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο το κύμα καύσωνα αρχίζει να υποχωρεί από τα δυτικά και από το βράδυ στα βόρεια.

Μέτρα προστασίας του πληθυσμού και ειδικά των ευάλωτων ομάδων έχουν λάβει οι περισσότεροι δήμοι, ενώ σχέδιο εκτάκτων αναγκών έχει θέσει σε εφαρμογή ο δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές θα παραμείνουν και σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ οι εννέα κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, ενώ σε 24ωρη λειτουργία για παροχή πληροφοριών βρίσκεται ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου 1595.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον στο σταθμό Θρακομακεδόνων όπου σημειώθηκε τιμή 191μg/m3 για μία ώρα. Σημειώνεται ότι το όριο συναγερμού πληθυσμού (ωριαίες τιμές>240μg/ m3).

Οι πυρκαγιές

Με τέτοιες συνθήκες Σαχάρας που επικρατούν στη χώρα 56 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο και οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από την πυροσβεστική. Αυτή την ώρα (14:45) σε μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πύρριχος στη Μάνη Λακωνίας, όπου φυσάει, και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς φορά, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η δασική πυρκαγιά στη Χρυσοκελλαριά Καλαμάτας.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Ιόνιο, Πελοπόννησο και Στερεά.

Τη Δευτέρα οι επικίνδυνες περιοχές είναι περισσότερες.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετική είδηση: Ο καύσωνας υποχωρεί σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής-Πυρκαγιές και χάρτης (video)

Μοιράσου το άρθρο: