Φως στην αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια θα δώσουν τελικά τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Στην Ασφάλεια Αθηνών προσήχθη 55χρονος που εξετάζεται ως ύποπτος για τον ξυλοδαρμό του 33χρονου. 

Το πόρισμα δεν προσδιορίζει την ακριβή αιτία του θανάτου. Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, καθώς και ο Σ. Τσαντίρης, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι ο Κωστόπουλος δεν έφερε κακώσεις που να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο κ. Καλογριάς τόνισε: «Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει μεταφερθεί και ένα μαχαίρι και εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει πάνω τα αποτυπώματά του νεαρού. Επίσης, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται σε βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Μια διαφορετική εκδοχή από αυτή της ληστείας παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλιανάτος που συμφωνα με πληροφορίες του ο Ζ. Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί και όχι για να κλέψει.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε στην ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ότι σε απέναντι κατάστημα όπου βρισκόταν μαζί με φίλους του ο Κωστόπουλος ξέσπασε φασαρία και ο άνθρωπος θεώρησε το κοσμηματοπωλείο ασφαλές καταφύγιο. Κάτι που θα επιβεβαιωθεί στη συνέχεια απο τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Μια προσαγωγή στην Ασφάλεια

Ένας 55χρονος έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών και εξετάζεται ως ύποπτος για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Πρόκειται για καταστηματάρχη της περιοχής ο οποίος αν ταυτοποιηθεί και επισήμως, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Σχετική είδηση: Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (video)

Μοιράσου το άρθρο: