Ποινική και πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε κατά αντεισαγγελέα Εφετών, για προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Οι αναρτήσεις του εν ενεργεία αντεισαγγελέα Εφετών Α.Κ. στο Facebook στις οποίες καταφερόταν με υβριστικούς και περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα είχε αναρτήσει κατασκευασμένη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό να κάνει άσεμνη χειρονομία με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Οι αναρτήσεις προκάλεσαν αίσθηση με αποτέλεσμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής να παραγγείλει τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα, καθώς υπήρχαν δυσμενείς κρίσεις ακόμα και για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.

Μετά την πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε και ποινική καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε τον φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ντ. Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο: