Η στροφή προς την παραγωγική ανασυγκρότηση μπαίνει στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων του Μαξίμου την επόμενη περίοδο καθώς η Αθήνα εκτιμά οι υψηλοί ρυθμοί Ανάπτυξης μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει άμεσα να συγκαλέσει σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας ενώ θα διενεργήσει τις επόμενες ημέρες σύσκεψη και με τους παραγωγικούς φορείς.

Το επόμενο διάστημα θα διοργανωθούν ακόμη 13 περιφερειακά συνέδρια με αποκλειστικό θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής αλλά και ένα κεντρικό, μεγάλο συνέδριο στο τέλος του έτους.

«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας. Η καταστροφολογία είναι πλέον γραφική», τονίζει σε δήλωση του ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Δίνοντας έμφαση σε επενδύσεις και ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να ηγηθεί ο ίδιος προσωπικά για την επιτάχυνση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων. Έχοντας μάλιστα εδώ και ημέρες στα χέρια του τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα όλων των υπουργείων με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται, ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα επισκέψεις και συνεδριάσεις σε όλα τα Υπουργεία. Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στα Υπουργεία, αναμένεται να συνοδεύονται κάθε φορά από παρουσίαση του σχεδιασμού αλλά και συγκεκριμένες ανακοινώσεις

«Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News»

Ως βασικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου η Αθήνα θέτει ακόμη τη Μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον Νέο χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης επεσήμανε ο Νίκος Παππάς.

Ψηλά τους τόνους της αντιπολιτευτικής κριτικής, κρατάει η ΝΔ. Με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει πως ο τόπος δεν έχει Κυβέρνηση αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία και προσθέτει πως η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση αποφασισμένη για σκληρή δουλειά και τολμηρές αλλαγές

«Τα μέτρα έχουν υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης των αποτυχιών», τονίζει η Φώφη Γεννηματα.

Κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο της Ανάπτυξης και της προοπτικής ζητά με συνέντευξή του στην ΑΞΙΑ, ο Βασίλης Λεβέντης.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Μοιράσου το άρθρο: