Μια νέα μέρα για την ΕΡΤ, χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε την έναρξη της αυτόνομης μετάδοσης του ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ πανελλαδικά. Μαζί του ήταν ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος και ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πέτρος Φίλος.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι είναι η στιγμή που τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια μετά το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια εξαρτιόταν από ιδιώτη πάροχο.
Ο υπουργός ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ, τεχνικούς, ηλεκτρονικούς, εναερίτες που κατάφεραν να στήσουν τάχιστα κάτω από ανίξοοες συνθήκες και να αναπτύξουν το αυτόνομο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης. «Σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο, στην Ελλάδα χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για το αυτονόητο. Σήμερα αποκαθιστούμε το αυτόνομο εκτόπισμα της ΕΡΤ και σε τεχνικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Παππάς. Επίσης, ανέφερε ότι πρόκειται να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα κάνει τον απολογισμό κόστους του κλεισίματος της ΕΡΤ το 2013.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για την ΕΡΤ, γιατί -όπως επεσήμανε- αποκτά τη δική της αυτοτέλεια και δίνει τις δυνατότητες να έχουν ψηφιακό σήμα όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ανέφερε ότι το ψηφιακό μπουκέτο μπορεί να φιλοξενήσει και τους περιφερειακούς σταθμούς, ωστόσο -όπως είπε- είναι ένα θέμα που «θα το δούμε σταδιακά σε ένα βάθος χρόνου».

Ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υποδομών της ΕΡΤ Πέτρος Φίλος δήλωσε ότι είναι ένα μεγάλο έργο που έγινε με πολύ καλό συντονισμό τόσο της πολιτικής όσο και της διοικητικής πλευράς της ΕΡΤ, αλλά περισσότερο συνέβαλαν οι άνθρωποι της ΕΡΤ που μέσα σε δύομιση μήνες και κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να στήσουν αναμεταδότες σε πολύ δύσκολα σημεία της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε ότι είναι μια μέρα δικαίωσης, μια νέα αρχή που πρέπει να συνεχίσει στο επενδυτικό πρόγραμμα αλλά και στους ανθρώπινους πόρους και επεσήμανε ότι η ΕΡΤ είναι παρούσα και θα είναι για πάντα.

Σχετική είδηση: Από δικούς της πομπούς θα εκπέμπει η ΕΡΤ σε όλη τη χώρα-Συντονιστείτε

Μοιράσου το άρθρο: