Η βόμβα που εξαπέλυσε ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικλ Φλιν, ότι είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή, με τις ευλογίες των ανθρώπων του Τραμπ πριν ορκιστεί Πρόεδρος, δηλαδή στο διάστημα ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, απειλούν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολύ περισσότερο που στο κάδρο μπαίνει και ο γαμπρός και στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ. Ο Τραμπ ωστόσο, δεν ανησυχεί. Σε ανάρτησή του μέσω του Twitter ανέφερε πως ο Φλιν δεν έπραξε τίποτε παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, και πως τον απέλυσε διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI!

«Αναγκάσθηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε.

Με το μήνυμα αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να παραδέχεται ότι γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είχε πει ψέματα στο FBI. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, διότι κατά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Μάικλ Φλιν, ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί μόνο στο γεγονός ότι ο Φλιν είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο Τραμπ ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις σε σχέση με την απαγγελία κατηγοριών κατά του Φλιν, απάντησε αρνητικά

«Αυτό που καταδείχθηκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια, καμία συνέργεια. Δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» είπε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, προτού υπογραμμίσει τη σημαντική νίκη που απέσπασαν οι Ρεπουμπλικανοί στη διάρκεια της νύχτας με την έγκριση από τη Γερουσία της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μάικλ Φλιν αποτελεί αντικείμενο εξαιρετικής προσοχής μετά την αιφνίδια αποπομπή του αρχηγού του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Γερουσίας, ο Τζέιμς Κόμεϊ είχε δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τους είχε προσωπικά ζητήσει να «θάψει» μία έρευνα κατά του Μάικλ Φλιν.

«Ελπίζω ότι θα βρείτε έναν τρόπο για να το αφήσετε αυτό στην άκρη, να αφήσετε τον Φλιν. Είναι καλός άνθρωπος», είχε πει ο Τραμπ στον Τζέιμς Κόμεϊ στις 14 Φεβρουαρίου μέσα στο Οβάλ Γραφείο, την επομένη της αποπομπής του Μάικλ Φλιν.

Πηγή ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βίντεο- επιμέλεια Κονταξή Ζέτα

Μοιράσου το άρθρο: