Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για να πάρει μέρος στο συμβούλιο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, το οποίο και θα ενημερώσει για το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη. Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος τόνισε οτι το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα και της ΕΕ και επισήμανε ότι οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ένα σημείο που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών. Παρόμοια περιστατικά ως τώρα λύνονταν με διαπραγματεύσεις των διοικητών των δύο πλευρών, είπε ακόμη ο κ. Καμμένος σημειώνοντας ότι οι Έλληνες κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Οι τελευταίες εξελίξεις θα συζητηθούν στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 12 υπό τον πρωθυπουργό.

Στην Αθήνα χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε ότι «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Δεν υπάρχει ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στη χώρα μας, δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για επιχείρηση ταπείνωσης της Ελλάδας από την Τουρκία, έκανε λόγο μέσω της ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Εντωμεταξύ προφυλακισμένοι παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί καθώς χθες απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Αδριανούπολης η  εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισής τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών – Κοτζιάς: Να εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο (video)

Μοιράσου το άρθρο: