Ο Βασίλης Κικίλιας,  Tομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ,  είπε πως η δεδηλωμένη, όπως τη γνωρίζουμε, δεν υπάρχει. «Υπήρχε πριν από τέσσερα χρόνια σε μια συγκυβέρνηση δύο πολιτικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που άθροισαν τις δυνάμεις τους και πήραν ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό δεν υπάρχει πλέον.

Σε συνέντευξη του στον Real Fm  τόνισε ότι , το κλίμα της επίπλαστης πλειοψηφίας που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με αυτό που αισθάνεται και εκδηλώνει η ελληνική κοινωνία. Ξεκαθάρισε πως είναι ενάντια σε κάθε ακραία στάση σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαμαρτυρία του κόσμου, κατά της κυβέρνησης για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Διερωτήθηκε,  ο τομεάρχης της ΝΔ αν, αυτοί οι οποίοι χασκογελούν και πανηγυρίζουν εντός του Κοινοβουλίου, έχουν πάει στις εκλογικές τους περιφέρειες να δουν τι γνώμη έχει για αυτούς η ελληνική κοινωνία; Ή δεν είναι θεμιτό, όπως είπε,  ένας πολίτης να διαμαρτύρεται με mail, με fax, με τηλέφωνα, με συλλαλητήρια στο βουλευτή του;

Σήμερα, είπε ο κ. Κικίλιας,  δεν υπάρχει πλειοψηφία στις επιτροπές και άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα νομοθέτησης με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους 6 γυρολόγους, οπορτουνιστές, που έτσι θα μείνουν στην Ιστορία.

Ο  κ. Κικίλιας εκτίμησε ότι  αυτοί οι βουλευτές σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση για το μέλλον, δεν  έχουν το θάρρος και το σθένος να σταθούν στο βήμα της Βουλής και να πουν στην ελληνική κοινωνία αν αισθάνονται περήφανοι. Πρόσθεσε  πως κάποιοι από αυτούς «έχουν διασυρθεί, γιατί πριν από λίγο καιρό κούναγαν το δάχτυλο λέγοντας «να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Υποστήριξε πως βουλευτές που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής που έκανε η Ν.Δ. τον Ιούνιο και τώρα «τα γυρίζουν», ενώ αναφέρθηκε και σε φήμες σχετικά με δάνεια που χρωστούν, για υπουργικές θέσεις που δίνονται ως ανταλλάγματα.

Επισήμανε πως   «το ντιμπέιτ γίνεται προεκλογικά»και υπογράμμισε ότι «αν αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας εκκινεί την προεκλογική διαδικασία και προκηρύξει εκλογές, βλέποντας πανικόβλητος να κατρακυλούν τα ποσοστά του, να γίνουν όσα ντιμπέιτς θέλει. Αν δεν προκηρύξει εκλογές, σημαίνει ότι εγκαταλείπει τη Βουλή ως χώρο υπεροχής και κυριαρχίας του, όπως νόμιζε ότι ήταν το προηγούμενο διάστημα» , για να συμπληρώσει πως ο κ. Ζάεφ μας «τρίβει στη μούρη» καθημερινά ότι οι πολίτες της χώρας του λέγονται Μακεδόνες.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών,  ο κ. Κικίλιας εκτίμησε ότι όποιος πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία δεν εκκινεί διαδικασίες αλυτρωτισμού στο μέλλον, δεν κάνει σωστή ανάλυση. Και επειδή τα Βαλκάνια ήταν πάντα μια προβληματική περιοχή αστάθειας και βλέπουμε και άλλα πράγματα να προετοιμάζονται, όπως αμοιβαία αλλαγή συνόρων μεταξύ χωρών, είναι μεγάλο θέμα. Υπάρχει ένα ισλαμικό τόξο που εκτείνεται πάνω από την Ελλάδα και το οποίο χρηματοδοτείται ποικιλοτρόπως, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ο  τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ. αναφέρθηκε και στο  «πολιτικό ξεκατίνιασμα» μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου μπροστά σε έναν εμβρόντητο πρωθυπουργό που δεν είπε λέξη για εκατομμύρια που πάνε και έρχονται από ξένους επιχειρηματίες και τα συμφέροντα που παίζονται, με λυπεί και με ανησυχεί, δε με ευχαριστεί ως πολιτικό αντίπαλο» δήλωσε.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Μοσκοβισί και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ είπε πως ο κ. Μοσκοβισί είναι ένας αποτυχημένος γυρολόγος πολιτικός που δε βρίσκει στέγη στη Γαλλία, δεν ασχολείται μαζί του κανείς στη χώρα του και προσπαθεί μέσα από τα απομεινάρια των σοσιαλιστών να βρει ρόλο.

Μοιράσου το άρθρο: