Με την επανεκλογή του Παναγιώτη Ρήγα, στη θέση του Γραμματέα της ΚΕ και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας η οποία θα απαρτίζεται από το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του στην ΚΕ ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον » παιδί της Ζήμενς και της διαπλοκής».

Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε, ανέφερε η ΝΔ.

«Το Πολιτικό κέντρο του αγώνα μας είναι το ίδιο το κόμμα», είπε ο κ. Ρήγας μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «είμαστε σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της διαπλοκής και της διαφθοράς

Για τον γραμματέα της Κ.Ε. ψήφισαν 150, έγκυρα βρέθηκαν 149 ψηφοδέλτια. Το μοναδικό υποψήφιο, Παναγιώτη Ρήγα ψήφισαν 111, ενώ βρέθηκαν 38 «λευκά» και ένα άκυρο. Συνεπώς με ποσοστό 75% γραμματέας της ΚΕ επανεξελέγη ο Παναγιώτης Ρήγας.

Μετά τις ψηφοφορίες εξάλλου, η σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας διαμορφώνεται ως εξής:

Πολιτικό Συμβούλιο

Βάκη Φωτεινή, Βούτσης Νίκος, Δούρου Ρένα, Δραγασάκης Γιάννης, Μπαλάφας Γιάννης, Παππάς Νίκος, Σβίγκου Ράνια, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τσακαλώτος Ευκλείδης,

Φίλης Νίκος και Χριστοδουλόπουλου Τασία.

Εκτελεστικό Συμβούλιο

Αναγνωστοπούλου Σία, Δημητριάδης Δημήτρης, Ηλιόπουλος Νάσος, Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Καλαμαρά ‘Εφη, Καλκανδής Πέτρος, Καραγεώργος Πέτρος, Κνήτου Κατερίνα, Κοτσακάς Αντώνης, Κυπριανίδου Ερμίνα, Λάμπρου Πάνος, Μανταδάκης ‘Αγγελος, Μπουρνούς Γιάννης, Σκορίνης Νίκος, Υδραίος Μιχάλης και Χριστόπουλος Αλέξης.

Στην Πολιτική Γραμματεία συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: