Ημέρα αγάπης και ευαισθητοποίησης για όλα τα ζώα η 4η Οκτωβρίου και πλήθος εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα με στόχο την προστασία των ζώων και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας προς την κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας τους.

Για χρέος αλλά και καθήκον του ανθρώπινου είδους «να υπερασπιστεί όλα τα πλάσματα με τα οποία συμβιώνει στον πλανήτη» έκανε λόγο η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
«Η 4η Οκτωβρίου είναι μια μέρα ενσυναίσθησης και ευθύνης. Κάθε άλλη μορφή ύπαρξης έχει δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ευζωία» δηλώνει η κ. Τελιγιορίδου και συμπλήρωσε πως «ζώα συντροφιάς, ζώα παραγωγικά, ζώα άγρια δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία ή βαρβαρότητα. Χωρίς την ύπαρξη των ζώων ο πλανήτης μας θα ήταν μοναχικός για τον άνθρωπο». Η κ. Τελιγιορίδου αναφέρει επίσης πως «οφείλουμε να αποδεικνύουμε κάθε μέρα την αγάπη και το σεβασμό μας σε όλα τα πλάσματα της Γης» καθώς «είναι αγάπη και σεβασμός στον ίδιο μας τον πλανήτη, στην ίδια μας τη ζωή».

Να αγαπήσουμε τους τετράποδους φίλους μας, μας καλεί ο δήμος Αθηναίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και μας συστήνει 26 υποψήφιους νέους φίλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση «Κάνε click στη στοργή» http://www.cityofathens.gr/stray_animals

Ο δήμος επισημαίνει ότι η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι γρήγορη και απλή. Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής του ενδιαφερομένου που γίνεται επί τόπου στην Υπηρεσία Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων.

Όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα.

Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μία ζεστή αγκαλιά. Για τον σκοπό αυτό, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει εκδήλωση στο Πάρκο Ριζάρη (Σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός»), από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, για μια βόλτα στο πάρκο με σκύλο… ή χωρίς!
Η εκδήλωση «Κυριακή στο Πάρκο με σκύλο» που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, αδέσποτους και δεσποζόμενους.

Το 2017, το Τμήμα Αστικής Πανίδας του δήμου περισυνέλεξε 540 αδέσποτους σκύλους. Οι 394 σκύλοι επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους, ενώ 142 βρήκαν μέσω του προγράμματος υιοθεσίας, ανάδοχη οικογένεια. Επίσης, περισυλλέχθηκαν 210 αδέσποτες γάτες. Οι 198 επανατοποθετήθηκαν στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αστικής Πανίδας (Αιόλου 47, 1ος όροφος) τηλέφωνα επικοινωνίας 2103239201-202 και fax 2103310397, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 09.00 έως 14.00.

Εκδήλωση για την ημέρα των ζώων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ζωοφιλικό Σωματείο και το Σύλλογο Κτηνιάτρων της πόλης διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 20:00μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφ. Μεσογείων 415-417). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν το έργο και οι δράσεις του Δήμου για τα ζώα.

Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος: Σεβασμός και αγάπη στα ζώα

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Η φροντίδα, η προσοχή και η ευζωία των ζώων -επισημαίνει- οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων.

Οι Έλληνες κτηνίατροι είναι εκείνοι οι επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αντιμετώπιση των ζωοανθρωπονόσων, την αξία της συμβολής τους στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με συνέπεια την αύξηση της διατροφικής επάρκειας της χώρας, τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ελέγχου τροφίμων ζωικής προέλευσης, τη σημασία της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, πρεσβεύοντας το δόγμα «Υγιή Ζώα – Υγιείς Άνθρωποι» εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με καμπάνιες (τηλεοπτικά βίντεο, μπροσούρες, εκδηλώσεις κ.λπ.) που απευθύνονται στους πολίτες, αλλά και με πρωτοβουλίες επιστημονικού χαρακτήρα (ημερίδες, συνέδρια) για τα μέλη του, ενώ το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων στέκεται αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που αποβλέπει στην προστασία των ζώων, καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικου Συλλόγου.

Δ. Παπαδημούλης: Να τα σεβόμαστε και να συμβιώνουμε μαζί τους

Οφείλουμε να σεβόμαστε τη ζωή των ζώων και να συμβιώνουμε μαζί τους, τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Δ. Παπαδημούλης γράφει τα εξής: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οφείλουμε να μην ξεχνάμε τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978). Να σεβόμαστε τη ζωή και την ελευθερία τους, να συμβιώνουμε μαζί τους. Ειδικά για τα κατοικίδια, να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε, όπως κάνουν εκείνα με εμάς».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: