Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια) και Αττικής, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ( Γ.Γ.Π.Π.). Ειδικότερα, για αυτές τις δύο Περιφέρειες η κατηγορία κινδύνου είναι 4.

Η Γ.Γ.Π.Π. έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

όσον αφορά στις φωτιές, σήμερα εινια καλύτερη η εικονα απο τα μέτωπα σε Δαφνιώτισσα, Γεράκι και Ανάληψη στην Ηλεία και στην περιοχή Καβυσός Φερών, στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μοιράσου το άρθρο: