Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλο που άνοιξε πυρ στο εσωτερικό ενός μπαρ στη νότια Καλιφόρνια κατά την διάρκεια φοιτητικής βραδιάς, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας της Βεντούρα Τζεφ Ντιν.

Σύμφωνα με τον σερίφη, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του μπαρ και ένας βοηθός σερίφη ο οποίος έφθασε επί τόπου. Ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επίσης, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν τον υπολογίζει ανάμεσα στα θύματα.

AP Photo/Mark J. Terrill

Αναφορές κάνουν λόγο ότι ο δράστης έριξε πρώτα χειροβομβίδες καπνού και αμέσως μετά άνοιξε πυρ με ένα ημιαυτόματο.

AP Photo/Mark J. Terrill

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι θαμώνες πετούσαν καρέκλες στα παράθυρα προκειμένου να βρουν έξοδο διαφυγής. Άλλοι κρύφτηκαν στις τουαλέτες και όσοι κατάφεραν να βγουν έσπευσαν σε διπλανό βενζινάδικο για να καλέσουν τις αρχές και να ζητήσουν βοήθεια.

AP Photo/Mark J. Terrill

Ο σερίφης ανέφερε ότι πρέπει να έπεσαν περίπου 30 πυροβολισμοί.

Στο μπαρ ήταν σε εξέλιξη φοιτητικό πάρτι.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της επίθεσης, καθώς και την αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε στην Καλιφόρνια, καθώς και την αλληλεγγύη μας στον Αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας @USEmbassyAthens» αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Μοιράσου το άρθρο: