Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περί τις 05:50 την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας πως πρόκειται για μία απο τις συνηθισμένες σεισμικές δονήσεις που γίνονται στον Ελλαδικό χώρο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Λάππα της δυτικής Αχαΐας, ενώ το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.04 το πρωί της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 63 χλμ. νοτιοδυτικά του Τυμπακίου και το εστιακό της βάθος στα 52 χλμ.

Ο σεισμός χαρακτηρίζεται επιφανειακός και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: