Σύμβουλος και μη εκτελεστικός πρόεδρος των διεθνών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs διορίστηκε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κίνηση που θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, την ώρα που η Goldman Sachs προετοιμάζεται για τις συνέπειες του Brexit.

Ο Μπαρόζο, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 ως το 2004, ήταν επίσης πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2004 ως το 2014, μια περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια οικονομία κλονίστηκε από την κρίση του 2008.

Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες με σημαντικές δραστηριότητες στο Σίτι του Λονδίνου ανησυχούν για τις συνέπειες του Brexit στην πρόσβασή τους στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την Les Echos, αν η Βρετανία χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά, οι αμερικανικές τράπεζες που εδρεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα μπορεί πράγματι να αναγκαστούν να μετατοπίσουν ένα μέρος των δραστηριοτήτων τους στην Ευρώπη.

«Γνωρίζω καλά την ΕΕ, γνωρίζω επίσης σχετικά καλά το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Μπαρόζο στους Financial Times: «Αν οι συμβουλές μου μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτές τις συνθήκες, είμαι έτοιμος να μετάσχω».

«Ο Ζοζέ Μπαρόζο θα προσφέρει μια τεράστια αναλυτική ικανότητα και εμπειρία στην Goldman Sachs και κυρίως μια βαθιά κατανόηση της Ευρώπης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του, καθώς συνεχίζουμε να βοηθάμε τους πελάτες μας να εξελιχθούν μέσα σε ένα αβέβαιο και ευαίσθητο πλαίσιο στην οικονομία και την αγορά», σημειώνουν οι γενικοί διευθυντές της Goldman Sachs International Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Les Echos, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/MAXIME SCHMID

Μοιράσου το άρθρο: