Την Πέμπτη στις 10:00 θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την ίδια ώρα η ΕΡΤ1 θα έχει ειδική εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταδίδεται η ροή των αποτελεσμάτων.

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν πάντως πως οι βάσεις στα  παιδαγωγικά τμήματα του 4ου πεδίου αναμένεται να εκτιναχθούν σε σχέση με πέρυσι.

Αντίθετα όλα δείχνουν πως θα υπάρξει πτώση  στις πολυτεχνικές σχολές υψηλής ζήτησης του 2ου πεδίου.

Οι οικονομικές σχολές του 5ου πεδίου αναμένεται να κινηθούν έντονα πτωτικά  καθώς ένα μεγάλο ποσοστό άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά.

Στις θεωρητικές σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ελαφρώς ανοδικά στις δημοφιλείς σχολές, όπως η Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ μικρές μεταβολές αναμένεται στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές του 3ου πεδίου.

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις οι βάσεις στην Ιατρική Αθήνας θα κινηθούν λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια.

Ενώ μικρή πτώση αναμένεται να σημειωθεί στα ΤΕΙ των επιστημών υγείας.

Εγγραφή στα δημόσια ΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι έπειτα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής στις προσφερόμενες ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο: