Το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας «ΚΟΘ Underground» αποτελεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, που ξεκίνησε με σκοπό να αναδείξει την αξία της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο χώρο του πολιτισμού και να τονίσει τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη θεραπεία και την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα σταθερό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και ένα γνώριμο πεδίο αλληλεπίδρασης των καλλιτεχνών με το κοινό. Το 6ο πλέον «ΚΟΘ Underground» φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα προορισμό της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, αλλά και μία αφετηρία διεύρυνσης συνεργασιών, με σκοπό να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό του ρόλο. Σε αυτό το πλαίσιο συμπορεύεται με την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης και ανοίγει έναν ενδιαφέροντα διάλογο των μουσικών με τους εικαστικούς καλλιτέχνες αποδεικνύοντας στην πράξη, τη δύναμη των πολιτιστικών συνεργειών με στόχο την εξωστρέφεια και την επικοινωνία.

Το φετινό τριήμερο θα προσφέρει πολλή και καλή μουσική, μαζί με εικαστικά και θέατρο, ενώ οι δράσεις για παιδιά βρίσκονται όπως πάντα σε πρώτο πλάνο. Η θεματική των φετινών εκθέσεων, αλλά και άλλων δράσεων, αφορά το προσφυγικό ζήτημα. Η υλοποίηση των δράσεων αυτών κατέστη δυνατή με τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του ΙΑΤΑΠ, της «Άρσις» και της «Αλκυόνης».

Ξεχωριστού ενδιαφέροντος καινοτομίες αποτελούν φέτος το πολυπολιτισμικό πάρτι με μουσικές του κόσμου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, καθώς και το πρωτότυπο μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα της Κυριακής με παιδιά προσφύγων και όχι μόνο. Special guest ο αγαπημένος τραγουδοποιός Μανώλης Φάμελλος που θα μας προσφέρει ένα μαγικό Σαββατόβραδο με την κιθάρα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ.

6o Φεστιβάλ Ανοιχτής Έκφρασης & Δημιουργίας «ΚΟΘ Underground»

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία).

Έναρξη Live Acts:

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 18.00

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 18.30

Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 11.00

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

www.smykoth.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: