Από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου το Θέατρο Π.Κ, (Πυώ Ρενέ 2 & Κασομούλη 30) στον Νέο Κόσμο έχει υποδεχτεί τη ρομαντική κομεντί της Έλενας Ιωαννίδη, με τίτλο «Απίθανο Ζευγάρι», βασισμένο στην ιδέα του νομπελίστα Ντάριο Φο «Ελέυθερο Ζευγαρι», σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι ήρωες ο Θωμάς και η Αγάπη  μέσα σε ένα γάμο που περνάει κρίση. Τη λύση έρχεται να δώσει ένας ψυχολόγος με μια παράξενη μέθοδο που θα τους προτείνει να ακολουθήσουν. Η σχέση τους θα περάσει μέσα από πολλά κωμικοτραγικά στάδια. Θα παρακολουθήσουμε ολόκληρη την διαδρομή του ζευγαριού από είκοσι χρονών έως τα βαθιά τους γεράματα. Η λύση δε θα δοθεί, παρά μόνο στο τέλος του έργου, όταν σε πολύ προχωρημένη ηλικία θα αντιμετωπίσουν οριστικά ο ένας τον άλλον και ο καθένας τον εαυτό του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Σταύρος Κανελλίδης και Άννα Ίρις, ενώ στην παράσταση συμμετέχουν κινηματογραφικά και άλλοι χαρακτήρες “κλειδιά”, οι οποίοι θα οδηγήσουν το ζευγάρι σε ακρότητες από την αρχή του έργου έως το ανατρεπτικό φινάλε.Το ρόλο του ψυχολόγου ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιάτας, της μητέρας, η Μαρία Φιλίππου,της ερωμένης, η Βαρβάρα Λάρμου και της Φωτεινής, η Μυρτώ Λοντόρφου. Η επιλογή της συγγραφέως να παρουσιάσει τον περίγυρο του ζευγαριού μέσω της τεχνολογίας, δίνει το στίγμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής εποχής, όπου οι άνθρωποι τείνουν να αποξενωθούν. Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά λόγω της επιτυχίας που είχε πέρυσι, εντελώς ανανεωμένη κάτω από τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ.

Διάρκεια: 80′

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ:

Ψυχολόγος: Δημήτρης Πιάτας

Θωμάς: Σταύρος Κανελλίδης

Αγάπη: Άννα Ίρις

Γωγώ: Βαρβάρα Λάρμου

Μητέρα: Μαρία Φιλίππου

Φωτεινή: Μυρτώ Λοντόρφου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνικά Κοστούμια: Μάρα Βαλβοπούλου

Κείμενο: Έλενα Ιωαννίδη

Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ

«ΑΠΙΘΑΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ»

20 Οκτωβρίου – 26 Ιανουαρίου

Κάθε Παρασκευή στις 21.15 

Θέατρο Π.Κ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος

Τιμές Εισιτηρίων: 

Γενική είσοδος: 12€ 

Μειωμένο: 8€ (ισχύει για φοιτητές, ανέργους & άνω των 65 )

Ατέλειες ηθοποιών: 5€

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: