Ο Δήμος Αμμοχώστου, το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, τη μουσική παράσταση με τίτλο «Χαίρετε Αμμόχωστος». Εδώ είναι μια πόλη θάλασσα και φως η Αμμόχωστος της καρδιάς μας, με τη Χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου σε μελωδίες και στίχους Ελλήνων και Κυπρίων δημιουργών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Συμμετέχουν ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, τραγούδι, ο Ζαχαρίας Μουζάκης, πιάνο, η Κατερίνα Βήχα, επιλογή κειμένων, ο Δημήτρης Σταμούλης, ανάγνωση κειμένων και ο Νίκος Βήχας, εναρμονίσεις, διδασκαλία, διεύθυνση.

Χορωδία Αμμοχώστου

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ευαισθητοποίηση και προβολή του προβλήματος της Αμμοχώστου και της Κύπρου γενικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, τον Μάρτιο του 1997, τη δημιουργία της χορωδίας του Δήμου Αμμοχώστου. Σκοπός της λειτουργίας της είναι η προβολή της κατεχόμενης πόλης μας και η διατήρηση ζωντανής της μνήμης της, καλλιεργώντας την ιδέα της πολυπόθητης επιστροφής. Από τον Δεκέμβριο του 1997 η χορωδία έχει κάνει αξιόλογες εμφανίσεις και έχει συνεργαστεί με γνωστούς σολίστες της Κύπρου και του εξωτερικού. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε χορωδιακά φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό αποσπώντας πολύ ευνοϊκά σχόλια. Τέτοιες εμφανίσεις είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Σαλαμίνα-Ελλάδα, Ρόδο, Πάτρα, Ναύπακτο, Πράγα, Βαρσοβία και Κρακοβία-Πολωνία, Βαρκελώνη, Βενετία, Σόφια και αλλού. Παρουσιάζεται τα τελευταία 25 χρόνια στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Αμμοχώστου και συνεργάζεται με καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα όπως: Αλέξια Βασιλείου, Κώστα Χατζηχριστοδούλου, Μιχάλη Βιολάρη, Κούλλη Θεοδώρου, Δημήτρη Φανή, Λία Βίσση, Κατερίνα Κούκα, Λένα Αλκαίου, Γεράσιμο Ανδρεάτο και πολλούς άλλους. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από τραγούδια κλασικού, θρησκευτικού, πατριωτικού και άλλου περιεχόμενου. Η σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται καταξιώνεται με την παραχώρηση έργων από συνθέτες για πρώτη εκτέλεση. Η Χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου έχει 45 μέλη και είναι μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας. Τα ευμενή σχόλια από τις παρουσιάσεις της ενδυναμώνουν την πίστη των Αμμοχωστιανών, αλλά και όλων των προσφύγων για συνέχιση του δίκαιου αγώνα μέχρις ότου εκπληρωθεί το μεγάλο όραμα για ελευθερία και ειρήνη στην πολύπαθη Κύπρο μας. Από τον Ιανουάριο του 2003 τη διεύθυνση της Χορωδίας έχει αναλάβει ο συνθέτης κ. Νίκος Βήχας.

«Χαίρετε Αμμόχωστος»

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 20:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος, Πειραιώς 206, 11778 Ταύρος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: