Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” ανοίγει για 9η συνεχή χρονιά τις πύλες τον Οκτώβριο.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται στην Κόρινθο (Cineplex Floisvos έως 10/10), Αθήνα (Ταινιοθήκη Ελλάδος 8-10/10) και Ναύπλιο (Θέατρο Τριανόν 11-13/10) έως τις 13 Οκτωβρίου. Δίνεται μια νέα ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό.

Το Φεστιβάλ «ΓΕΦΥΡΕΣ» έχει την αφετηρία του το 2008 στην Κόρινθο και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστό, να αποτελέσει το εφαλτήριο για το ξεκίνημα της καριέρας πολλών νέων ανθρώπων, με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο πρώτος στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλλει την περιοχή που πραγματοποιείται. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινωνία και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο στη κατηγορία ταινιών ΓΕΦΥΡΕΣ – Παγκόσμιος Κινηματογράφος” ενώ στο τέλος θα απονεμηθούν στο Ναύπλιο (13/10) τα βραβεία Πήγασος” (σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, σκηνικών/ κοστουμιών, α’ και β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου κ.α.), αλλά και ένα ειδικό βραβείο σε ταινία γυναίκας σκηνοθέτη ή/και παραγωγού. Τιμητική τους έχουν οι ταινίες για τους πρόσφυγες στη θεματική  κατηγορία “Ο ΑΛΛΟΣ”. Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει και φέτος ταινίες από σκηνοθέτες της διασποράς στο Nόστιμον Ήμαρ”Θα παρουσιάσει ταινίες με Γυναίκα σκηνοθέτη ή παραγωγό. Εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία ταινιών: 50/50” με συντελεστές 50% άνδρες και  50% γυναίκες. Μία από τις καινοτομίες στο επίσημο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ είναι ότι υπάρχουν ισάριθμες ταινίες ανδρών και  γυναικών σκηνοθετών ή/και παραγωγών. Το Φεστιβάλ έτσι διαμορφώνει ΑΡΜΟΝΙΑ και ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στους συμμετέχοντες και στις ιδέες που παρουσιάζονται. Στους χώρους προβολής ταινιών προστίθεται φέτος η φιλόξενη κι ατμοσφαιρική κινηματογραφική αίθουσα Β στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, τις ημέρες 11-13 Οκτωβρίου.

Όπως κάθε χρόνο η VIP κριτική επιτροπή για τον Χρυσό Πήγασο σε ταινία μεγάλου μήκους στη κατηγορία “Γέφυρες-Παγκόσμιος κινηματογράφος” αποτελείται από άτομα από στο χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Φέτος την απαρτίζουν ο Χολυγουντιανός Διευθυντής Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws by Steven Spielberg (1975), Grease (1978), Rocky II (1979), Rocky III (1983), Rocky IV (1985), κ.ά.), o Jimmy DemetroΔιευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, ο Αμερικανός παραγωγός George F. Roberson  (Jose – Queer Lion Award 2018), η Kική Περικλέουςδημοσιογράφος στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ιδρυτικό μέλος του τμήματος «Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση Κύπρου» και η Ελισάβετ Χρονοπούλου σκηνοθέτης, συγγραφέας, παραγωγός, και μοντέρ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, σεμινάριο/ masterclass με θέμα: «Η Τεχνική της Υποκριτικής από το Γύρισμα στο Μοντάζ» με την Ε. Χρονοπούλου, καθώς και συναυλίες με την Χριστίνα Γκόλια και τοπικά σχήματα.

Επίσης γίνεται κάλεσμα εθελοντών, ανοιχτή πρόσκληση καλλιτεχνών και σινεφίλ για συμμετοχή στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ για τις ταινίες μικρού μήκους και τεκμηρίωσης. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο email: [email protected]

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ είναι Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού και του  Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Ναυπλιέων.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι μεταξύ άλλων τα ΜΜΕ: ΕΡΤ, ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεόραση, Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Ράδιο Παλμός, Ράδιο Πένα, περιοδικό Cineart κ.ά.

Πρόγραμμα: http://piff.cineartfestival.eu/en/festival/program/

Facebook page: https://www.facebook.com/bridgesfilmfest/

Μοιράσου το άρθρο: