Η έκθεση DIGITAL ART  BUDAPEST  Hungarian Contemporary Electrographic  Art με τα έργα 74 Ούγγρων καλλιτεχνών θα «ταξιδέψει’’ από τη  Βουδαπέστη στην Αθήνα και θα παρουσιάσει την σύγχρονη Ουγγρική Ψηφιακή Τέχνη που, υπό τον όρο “ELEKTROGRAFIΑ’’ αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Ουγγαρία τις δύο τελευταίες δεκαετίες, με Ούγγρους επιμελητές τους:Ágnes HAász( ιστορικός Τέχνης), Dénes Ruzsa,Fruzsina Spitzer(video–artist).Διάρκεια έκθεσης:01/03/19-30/03/19. Xώρος Διεξαγωγής:Στον εκθεσιακό χώρο του The Box. Είσοδος Ελεύθερη.

Η Elektrográfia οργανώνεται στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων και συνεργασιών του project «Digital Arts & Design Lab 2019», φετινό θέμα του οποίου είναι το ταξίδι, όπως αυτό γίνεται αντιληπτό εννοιολογικά.

Η  HUNGARIAN ELECTROGHAPHIC ART ASSOCIATION (HEAA) ιδρύθηκε το 2001, στη Βουδαπέστη,  στο Bartók 32 Gallery. Η σύνθεση των μελών  της, περιλαμβάνει ζωγράφους, χαράκτες, φωτογράφους,  γλύπτες και video – imedia καλλιτέχνες Στα χρόνια που πέρασαν από την ίδρυσή της, η  ELEKTROGRAFIA συμπλήρωσε στη σύνθεσή της με διεθνείς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων και Ούγγρων καλλιτεχνών που ζουν στο εξωτερικό.

Στις εκθέσεις  της HEAA  παρουσιάζονται ψηφιακές εκτυπώσεις και έργα που έγιναν με τη χρήση διαφόρων μέσων όπως light  installation,  video installation πειραματικό, video και light object. Τα έργα  αυτά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση ηλεκτρονικών, ηλεκτρονικού φωτισμού και κίνησης. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές συσκευές και ψηφιακές διαδικασίες δημιουργίας, τα έργα παράγουν μια εντελώς νέα οπτική μορφή έκφρασης και οπτικής εμπειρίας, ώστε να μη μπορούν να ταξινομηθούν με καμία από τις κλασσικές κατευθύνσεις της δημιουργικής τέχνης

 Τα τελευταία χρόνια η HEEA  διοργάνωσε πολλές τοπικές και εθνικές ανοικτές και ομαδικές εκθέσεις στη Βουδαπέστη, έξω από την πρωτεύουσα και στο εξωτερικό: Βελιγράδι, Ζέντα, Νόβι-Σαντ (Σερβία), Πράγα (Τσεχική Δημοκρατία), Κλουτζ-Ναπόκα / Κολοζσβάρ (Ρουμανία), Σένταμ (Ολλανδία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Dunajska Streda / Dunaszerdahely (Κροατία), Παρίσι (Γαλλία), Soul (Νότια Κορέα)

Την έκθεση «DIGITAL ART  BUDAPEST  Hungarian Contemporary Electrographic  Art» επιμελείται η Φλωρεντία Οικονομίδου (Επίκουρη Καθηγήτρια – ΤΜΣΠΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου) σε συνεργασία με τους Ούγγρους επιμελητές Ágnes HAász( ιστορικός Τέχνης), Dénes Ruzsa, Fruzsina Spitzer(video–artist).

Στόχος – προσδοκώμενα αποτελέσματα: Η έκθεση είναι η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών γύρω από την ψηφιακή τέχνη, στην προκειμένη μεταξύ Ελλήνων και Ούγγρων καλλιτεχνών. Η επισκεψιμότητα της έκθεσης και η σύναψη εικαστικών συνεργασιών με αυτή την αφορμή θα συντελέσουν στην προώθηση της ουγγρικής ψηφιακής τέχνης στην Ελλάδα και την προώθηση της ελληνικής ψηφιακής τέχνης στην Ουγγαρία.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται η Δράση: Φιλότεχνο κοινό, σπουδαστές σχολών Καλών Τεχνών και Design, εικαστικοί, designers, multimedia artists, ιστορικοί τέχνης.

Χρόνος Διεξαγωγής: 1/3 – 30/3/2019

Τόπος Διεξαγωγής: ΤΗΕ ΒΟΧ, Δορυλαίου 12 – Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα 11521

Εγκαίνια: 1/3/2019   ώρα 19.00

Ωρες λειτουργίας: 15:00 – 19:00

 Κυριακές κλειστά

Πληροφορίες: www.thebox-athens.org

Μοιράσου το άρθρο: