Η Άσπα Τομπούλη και η Μάνια Παπαδημητρίου συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στη «Γυάλα» της Τζένης Δάγλα και παρουσίασαν μία από τις καλύτερες παραστάσεις της προηγούμενης σαιζόν. Από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 έως τις 30 Ιανουαρίου 2018, ξαναβρίσκονται στο θέατρο «Φούρνος» και μαζί με τον Ευθύμη Χρήστου, συνεχίζουν τις παραστάσεις της «Γυάλας», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Η «Γυάλα» μιλάει για την επίδραση της κρίσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η ηρωίδα της Γυάλας, η Λούση, μόνη στο δωμάτιό της, μιλάει ακατάπαυστα έχοντας για συντροφιά το χρυσόψαρό της στη γυάλα, την άλλη Λούση.

Η Λούση (Μάνια Παπαδημητρίου) μόλις έχει χωρίσει από τον αγαπημένο της, στη δουλειά της γίνονται απολύσεις, ένας παλιός της συμμαθητής αυτοκτονεί, ενώ η σημερινή Αθήνα δεν μοιάζει με την πόλη που ξέραμε.

Με απίστευτη ενεργητικότητα και χιούμορ και παρά τις απογοητεύσεις της, η Λούση, μιλάει για όλα και για όλους: τη δουλειά της, τα παιδικά της χρόνια, τον περίγυρο της γειτονιάς της. Η Λούση διηγείται ιστορίες, ειρωνεύεται, οργίζεται ενώ όλα -ερωτικές προδοσίες και ιστορίες καθημερινής τρέλας- λέγονται με φόντο την Αθήνα της κρίσης και των ανθρώπων που καταφθάνουν σε αυτήν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο άνδρας που εμφανίζεται αναπάντεχα και μιλάει (Ευθύμης Χρήστου), μεταφέρει στον κλειστό χώρο της Λούση, τις εμπειρίες ενός άλλου κόσμου και μιας άλλης, σπαρακτικής πραγματικότητας.

Η «Γυάλα» συνδέει το προσωπικό βίωμα με τον κοινωνικό περίγυρο, τη «μικρή» με τη «μεγάλη» πραγματικότητα στα επώδυνα χρόνια της κρίσης με στοχαστικό σαρκασμό και αντισυμβατική διάθεση.

«Γυάλα» της Τζένης Δάγλα

9 Οκτωβρίου 2017  30 Ιανουαρίου 2018

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Άσπα Τομπούλη

Επιμέλεια σκηνικού χώρου/ κοστούμια: Χριστίνα Παπούλια

Σύνθεση ήχων/ μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθύμης Χρήστου

Φωτογραφίες προγράμματος: Παύλος Μαυρίδης

Φωτογραφίες παράστασης: Ελένη Μολφέτα

Επικοινωνία: Δέσποινα Ερρίκου

Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος

Διάρκεια: 65΄

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Φοιτητικό: 8€

Άνω των 65: 10€

Ατέλειες και ανέργων: 5€

Προπώληση: viva.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: