Ένα αυθεντικό θέαμα Κουνγκ Φου από τους μοναχούς Σαολίν του όρους Σουνγκ συνδυάζεται με την παραδοσιακή μουσική και τις παραστατικές τέχνες της Κίνας αλλά και με κινηματογραφικές προβολές. Μια ξεχωριστή εμπειρία που ταξιδεύει τους θεατές στον πολιτισμό μιας μεγάλης χώρας με ιστορία 5.000 ετών. Ένα πανάρχαιο είδος πολεμικής τέχνης, δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Μια συναρπαστική βραδιά από φημισμένους εκπροσώπους του είδους, γεμάτη τελετουργική κομψότητα, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20:30.

Πριν την έναρξη της παράστασης, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας) τις βραβευμένες ταινίες «Ο μεγάλος δάσκαλος» (ώρα έναρξης 15:00) και «Ο νέος ναός Σαολίν» (17:30), με το δεύτερο φιλμ σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Το σκηνικό θέαμα Κουνγκ Φου και η προβολή των ταινιών πραγματοποιούνται στο Μέγαρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2017 Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών».

Οι ταινίες:

«Ο μεγάλος δάσκαλος» του ΒΑΝΓΚ Τζιαβέι, 2013, Προβολή 1, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, 15:00 – 17:30.

Είσοδος ελεύθερη

Ο σκηνοθέτης ΒΑΝΓΚ Τζιαβέι από το Χονγκ Κονγκ ετοίμαζε την ταινία επί 8 χρόνια. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ΛΙΑΝΓΚ Τσάβεϊ, ΤΖΑΝΓΚ Τζιγί, ΤΖΑΝΓΚ Τζεν, ΤΖΑΟ Μπενσάν, ΤΖΑΝΓΚ Τζιν, ΣΙΑΟ Σενγιάνγκ, ΣΟΥΝΓΚ Χουί Τσιάο. Το φιλμ αφηγείται, κατά την περίοδο της Δημοκρατίας στην Κίνα, την ιστορία των πολεμικών τεχνών στον Βορρά και τον Νότο μέσα από σειρά σχολών και δασκάλων καθώς και τη συναρπαστική ζωή του δασκάλου ΓΙΕ Βεν.
Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 8 Ιανουαρίου 2013 στην Κίνα και στις 7 Φεβρουαρίου του ιδίου έτους ως εναρκτήρια ταινία του 63ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία καλύτερης ταινίας της Ασίας, καλύτερης ταινίας στα Βραβεία Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ, «100 άνθη του χρυσού πετεινού» κ.ά.

«Ο νέος ναός Σαολίν» του ΤΣΕΝ Μουσένγκ, 2011 (σε πρώτη πανελλήνια προβολή), Προβολή 2, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος 17:30 – 20:00.

Είσοδος ελεύθερη

Παίζουν οι ηθοποιοί ΛΙΟ Ντεχουά, ΣΙΕ Τινγκφένγκ, ΤΣΕΝ Λούνγκ, ΦΑΝ Μπινγκ Μπινγκ, ΟΥ Τζινγκ κ.ά. Η ταινία διαδραματίζεται κατά την περίοδο των πολέμαρχων και αποτυπώνει την ιστορία του πολέμαρχου ΧΟΟΥ Τζιέ και του ΤΣΑΟ Μαν που τον πρόδωσε. Ο ΧΟΟΥ Τζιέ βλέπει την οικογένειά του να διαλύεται καθώς χάνει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Στη συνέχεια πηγαίνει στον Ναό των Σαολίν για να προσφέρει προστασία και άσυλο στα θύματα του πολέμου.
Η ταινία κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Βραβείων του Χονγκ Κονγκ. 

Ένα συναρπαστικό θέαμα από τους μοναχούς Σαολίν του όρους Σουνγκ & προβολή κινηματογραφικών ταινιών

2017 Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών

Μέγαρο Μουσικής 

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Παράσταση, ώρα 20:30

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Προβολή 1, 15:00 – 17:30 «Ο μεγάλος δάσκαλος» του ΒΑΝΓΚ Τζιαβέι
Προβολή 2, 17:30 – 20:00 «Ο νέος ναός Σαολίν» του ΤΣΕΝ Μουσένγκ

Tιμές εισιτηρίων παράστασης:

11 € (Ζώνη Ε) ● 17 € (Ζώνη Δ) ● 24 € (Ζώνη Γ) ● 29 € (Ζώνη Β) ● 34 € (Ζώνη Α) ● 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές:

8 € (φοιτητές, 65+, άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.ά.)

Πληροφορίες:

210 72.82.333 | www.megaron.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: