«Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί»το σημαντικό έργο της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη παρουσιάζεται στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός»την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00.

Κοιμήσου, σπλάχνο μου, κοιμήσου• νάνι…  

Άφοβος σαν θαλασσινός, μάστορας δημιουργός,

φιλόσοφος γνώστης και καλλιτέχνης τολμηρός• έτσι να γίνεις…

Κοιμήσου, σπλάχνο μου, κοιμήσου• νάνι…

«Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών της συνθέτριας καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλου, Σ. Κουγιουμτζής κ.α.

Η διεθνούς φήμης  mezzo soprano Alexandra Gravas, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο από την Πηγή Λυκούδη «Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση της  Έρας Σαββαΐδου.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι σε ποίηση ή στίχους των Ν. Βρεττάκου, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, Γ. Σουρή, Μ. Χατζιδάκι, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου , Γ. Ιωάννίδη, Α. Θωμόμουλου, Γ. Θεοδωράκη, Μ. Ξυδούς,  Θ. Σάλτα, Π. Λυκούδη  και Ν. Κανέλλη – Ξ. Δικαίου.

Η συναυλία διανθίζεται με ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμμα στο γιό μου  κι ένα άστρο» της Μαρίας Λαμπαδαρίου – Πόθου.

Ερμηνεύουν εκτός από την διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas, και ακόμα δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές της νέας γενιάς η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος

Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν τρεις εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:

Άγγελος Κουσάκης :Κρουστά

Σταύρος Παργινός : Τσέλο

Δημήτρης Νάσσιος  :Κιθάρες

και οι νεαροί καλλιτέχνες  Στέφανος Καλφόγλου, Στράτος Σκορδάς & ο Νίκος Ιωάννου οι οποίοι  με την συμμετοχή τους υπογραμμίζουν την ουσία  της βραδιάς «Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί»

Για την εκδήλωση η εικαστικός Αγγελική Κώσταλου βασιζόμενη στο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Νανούρισμα στο γιο μου» δημιούργησε δύο πρωτότυπους πίνακες που θα διατεθούν προς πώληση για τον ίδιο σκοπό..

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00

Αίθουσα «Παρνασσός» (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Κρατήσεις θέσεων –εισιτήρια 210.625 17 32

 

 

Μοιράσου το άρθρο: