«Λεονόρα», ένα λυρικό έργο εντυπωσιακής ορμητικότητας από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Μια παρτιτούρα με τη σαγήνη ενός κρυμμένου θησαυρού, μια φορτισμένη συναισθηματικά πρώτη εκδοχή του «Φιντέλιο» (1805) που ξεχειλίζει από αμεσότητα, ένταση και αυθεντικότητα. Γι’ αυτό και η «Λεονόρα» ασκεί ιδιαίτερη έλξη σε μαέστρους της εποχής μας, όπως ο Ρενέ Γιάκομπς, που ανακαλύπτουν εκ νέου την ξεχωριστή γοητεία της. Ένας αρχιμουσικός-αυθεντία στο μπαρόκ και στο κλασικό ρεπερτόριο με ιδιαίτερη αγάπη στα σπάνια πετράδια της μουσικής και με 260 ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του.

Μια όπερα με λάμψη διαχρονική που αναδεικνύεται από την κρυστάλλινη φωνή και την έντονη θεατρικότητα μιας αγαπημένης φίλης του ελληνικού κοινού, της Μάρλις Πέτερσεν. Και ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό σύνολο ειδικευμένο στις ιστορικές ερμηνείες που παίζει σε όργανα εποχής, η Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ. Μαζί τους, ένα καστ από εκλεκτούς τραγουδιστές (Ταρέκ Ναζμί, Γιοχάννες Βάισερ, Μαξιμίλιαν Σμιτ, Ντιμίτρι Ιβαστσένκο, Ρόμπιν Γιόχανσεν, Γιοχάννες Τσουμ) και μια εξαιρετική χορωδία, η Zürcher Sing-Akademie υπό την διεύθυνση του Φλόριαν Χέλγκατ. Το αριστούργημα του Μπετόβεν, ερμηνευμένο από  μια πλειάδα λαμπρών καλλιτεχνών, υπόσχεται στο κοινό μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Συνεχίζοντας το ευρωπαϊκό ταξίδι της, η «Λεονόρα», μετά τη στάση της στην Αίθουσα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ και λίγο πριν την επιστροφή της στη Γερμανία, θα βρεθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.30, για μία μόνο βραδιά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Το έργο παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους και εντάσσεται στις εκδηλώσεις των κύκλων Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι και Όπερα – Μουσικό Θέατρο. Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει.

Ludwig van Beethoven (1770-1827) – «Λεονόρα»

Όπερα σε τρεις πράξεις (πρώτη εκδοχή του «Φιντέλιο», 1805)
Λιμπρέτο
Joseph Sonnleithner

Διάρκεια: 3 ώρες με διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:

15€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

22€ (Ζώνη Ε) ● 36€ (Ζώνη Δ) ● 50€ (Ζώνη Γ) ● 60€ (Ζώνη Β) ● 70€ (Ζώνη Α) ● 80€ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: