Ο Μάνος Λοΐζος είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πλέον αγαπητούς Έλληνες συνθέτες, με ανεκτίμητη παρακαταθήκη και τεράστια προσφορά στο ελληνικό τραγούδι. Το έργο του, άλλοτε αιχμηρό και πολιτικό, άλλοτε ερωτικό και νοσταλγικό, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο στη συλλογική μας μνήμη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή του, η Κ.Ο.Θ. και ο Ο.Μ.Μ.Θ. προσκαλούν το κοινό σε μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση. Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Γιώτα Νέγκα, ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού σε συμφωνικές διασκευές, αναζητώντας εκλεκτικές συγγένειες με κλασικούς συνθέτες μέσα από νέες, ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις.

Παράλληλα, η Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει τη συμφωνική σουίτα ‘Λοΐζος Recomposed’ του Αντώνη Σουσάμογλου, βασισμένη σε μουσικά θέματα του τιμώμενου συνθέτη. Διευθύνει ο αγαπημένος του κοινού της Θεσσαλονίκης, Μίλτος Λογιάδης. 

Μάνος Λοΐζος: 80 χρόνια

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 – Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, 21.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής – Ο.Μ.Μ.Θ.

Τιμές Εισιτηρίων: 25€, 20€, 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. (2310 236990), τα εκδοτήρια του Μεγάρου (2310 895938-9) και ηλεκτρονικά από το www.tch.gr

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: http://www.tsso.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=6&eventid=162249

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: