Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αποφάσισε να βάλει σε λειτουργία ένα «μαύρο κουτί» το οποίο, όπως στα αεροπλάνα, θα καταγράφει χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες μπορεί να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το «δυστύχημα». Το δυστύχημα στη δική μας περίπτωση είναι η εποχή μας και η ζωή μας, εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι της Αθήνας και οι ιστορίες μας. Ιστορίες που μέσα από εικόνες, θεατρικές δράσεις, μουσικές και χάρη στην ευαισθησία του συγγραφέα, τη δημιουργική ανάγκη του σκηνοθέτη και το μόχθο του ερμηνευτή έρχονται στην επιφάνεια και εκτίθενται σε δημόσια θέα.

Ρίξαμε ως αφορμή – πρόταση σε καλλιτέχνες που εκτιμάμε τη θεματική της «Ενηλικίωσης» : του ατόμου, της κοινωνίας, της χώρας που ζούμε. Όχι απαραίτητα η ενηλικίωση του έφηβου, ούτε απαραίτητα η ωρίμανση ενός ανθρώπου από την ανέμελη και χωρίς ευθύνες περίοδο της ζωής του σε μία αβέβαιη και απαιτητική συνθήκη. Περισσότερο η μετάλλαξή του από τις βεβαιότητες ενός τακτοποιημένου μικροσύμπαντος και η αποδοχή μιας άβολης και άτσαλης προσγείωσης στην πραγματικότητα, που ίσως αγνοούσε ή εσκεμμένα παρέβλεπε. Από την αναζήτηση της ταυτότητας μέχρι τον επαναπροσδιορισμό του φύλου.

Κάποιοι βασίστηκαν στην αφορμή αυτή, κάποιοι απλώς επίσπευσαν τη δική τους ενηλικίωση ξετυλίγοντας τις δικές τους αφηγήσεις. Τι θα δούμε, θα μας το αποκαλύψει το «μαύρο κουτί» μέσα από μια σειρά θεατρικών παραστάσεων. Σας καλούμε να γίνετε και οι ίδιοι μάρτυρες αυτών των αποκαλύψεων.

«Moth» του Ανδρέα Κωνσταντίνου

Μία αυτοβιογραφούμενη αυτό-συνέντευξη του ηθοποιού Ανδρέα Κωνσταντίνου, σε αντιπαράθεση με το κινηματογραφικό υλικό μιας ταινίας, η οποία αποτελεί work in progress του video artist Τζώρτζη Κόντος, σε μουσικό περιβάλλον του Κωστή Κόντος.

«Το θέμα είναι ότι σχεδόν τα πάντα καταγράφηκαν και τώρα πρέπει να τα εξηγήσω, οφείλω να τα εξηγήσω, και ίσως έτσι τελικά θυμηθώ, ίσως έτσι τελικά καταλάβω.

Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα.

Αν με ρωτήσει κάποιος, μπορώ να πω ότι δεν έγινε τίποτα

ή ότι δεν θέλω να πω τίποτα για αυτά που έγιναν

ή ότι στ’ αλήθεια δεν θυμάμαι

ή ακόμα και να κάνω ότι δεν ήμουν αυτός στον οποίο συνέβη ότι συνέβη.

Και πώς στ’ αλήθεια να απαντήσω αφού και εγώ ο ίδιος δεν έχω καταλάβει αν ήμουν πριν άνθρωπος που ονειρεύτηκε ότι ήταν πεταλούδα ή μήπως είμαι τώρα πεταλούδα που ονειρεύεται ότι είναι άνθρωπος;»

– Ανδρέας Κωνσταντίνου

Συντελεστές:

Σύλληψη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Τζώρτζης Κόντος

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Μουσική/ ηχητικός σχεδιασμός: Κωστής Κόντος

Βίντεο/ Σκηνικά: Τζώρτζης Κόντος

Κοστούμια: Ελεάνα Θαλασσούδη

Επιμέλεια κίνησης: Βίκυ Παναγιωτάκη

«Moth» του Ανδρέα Κωνσταντίνου

4 Δεκεμβρίου 2017 – 2 Ιανουαρίου 2018    

Κάθε Παρασκευή έως Τρίτη, ώρα 21:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Τιμή Εισιτηρίου: 10€

Προπώληση εισιτηρίων:

Στα ταμεία του Ιδρύματος

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr)

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: