Η καθιερωμένη πλέον συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μόνο που φέτος το πρόγραμμα δεν θα έχει μόνο μουσική, χορό και τραγούδια. Θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές (και αθλητικές) δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους έχουν ενταχθεί στο ιδιαιτέρως συμμετοχικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά το μουσικό μέρος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος και η Μαριέττα Φαφούτη, θα ενώσουν τις φωνές τους με τους φίλους του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου, σε μια συναυλία με στόχο την κινητοποίηση για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φτώχεια, ακόμη και χωρίς «σχεδία».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18:00, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, ώστε να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, να γνωριστούν με τους ανθρώπους της «σχεδίας» και να συνδεθούν -μέσα από το παιχνίδι- με άλλους ανθρώπους αλλά και με τη χαρά της αλληλεγγύης.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), θα παρουσιάσει μια παιδική δράση, η οποία θα ξεκινήσει με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού.

To «Μind the fact» θα δώσει μία παράσταση, ένα δείπνο με οικοδεσπότες – άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή είναι άστεγοι. Οι οικοδεσπότες είναι όλοι πωλητές της «σχεδίας», οι οποίοι θα κουβεντιάσουν σαν φίλοι από τα παλιά, θα μοιραστούν ιστορίες και θα γνωριστούν καλύτερα.

Η ομάδα πετάνκ του περιοδικού δρόμου, θα είναι εκεί για να παίξει και να μοιραστεί τα μυστικά του υπέροχου και απλού αυτού παιχνιδιού με κάθε ενδιαφερόμενο.

Μια μέρα σε μια «σχεδία»

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:00

Οι άλλες δράσεις ξεκινούν στις 18:00

Είσοδος: 6€

Προπώληση: www.viva.gr | Τηλεφωνικά: 11876 | Seven Spots | Reload | Media Markt | Ευριπίδης | Αθηνόραμα | Τεχνόπολη | Viva Kiosk

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: