Οι προηγούμενες εμφανίσεις του μοναδικού Πετρολούκα Χαλκιά και της κομπανίας του στο Half Note Jazz Club άφησαν πίσω τους τέτοιο ενθουσιώδη απόηχο που έκαναν την επανάληψή τους απολύτως αναγκαία.

Το Half Note Jazz υποδέχεται ξανά τον κορυφαίο κλαρινίστα με τις αυθεντικές μουσικές δόσεις ελληνικότητας. Ο «γκραν μετρ» του κλαρίνου και οι μουσικοί του παρουσιάζουν τον πολιτιστικό μας μικρόκοσμο, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από την ‘Ηπειρο ως τη Μικρά Ασία. Αυτό το ανεπανάληπτο μουσικό πανηγύρι ευφραίνει το κοινό, όπως προκύπτει πάντα με την κομπανία του!

Για τέσσερις μοναδικές βραδιές, από Παρασκευή 27 έως και Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα στήσει στη σκηνή του Half Note Jazz Club το δικό του «ηπειρώτικο γλέντι», όπως μόνο αυτός ξέρει. Έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση, έναν από τους καλύτερους ερμηνευτές του ηπειρώτικου τραγουδιού, θα μυήσει στην αυθεντική δημοτική μουσική παράδοση.

Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» – είναι το μουσικό/εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί ο Πετρολούκας Χαλκιάς από το Δελβινάκι, που έχει συμβάλει όσο λίγοι, στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα μουσικά του όρια πολύ πέραν του αναμενόμενου. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, το ηπειρώτικο μουσικό ύφος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες world ή ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα.

Αυτό το πάντρεμα είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει και να μην είναι απλώς ένας δεξιοτέχνης του κλαρίνου αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσικός, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα.

Πετρολούκας Χαλκιάς: κλαρίνο

Αντώνης Κυρίτσης: τραγούδι

Θωμάς Κυρίτσης: τραγούδι

Πετράκης Χαλκιάς: κλαρίνο

Λεωνίδας Πότσης: βιολί

Νίκος Χαλκιάς: λαούτο

Θεόδωρος Μπαλντούμας: κρουστά

«Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο Half Note Jazz Club»

Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης: Αυθεντικό Ηπειρώτικο γλέντι με τον master του κλαρίνου

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 – Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ώρα Έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 15€ (μπαρ) • 20€ (Β’ Ζώνη) • 25€ (Γ΄Ζώνη)

Τη Δευτέρα 30/10, έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές.

Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310, http://www.halfnote.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: