Η μεγάλη επιτυχία των Χριστουγέννων «Ο Πέτρος και ο Λύκος» και «Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον», συνεχίζεται  σε δύο μόνο παραστάσεις στις 15:00 το μεσημέρι και στις 18:00 το απόγευμα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους, αυτές τις γιορτές, για να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, με αφηγητή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και με τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη, έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους εγκαίρως για αυτές τις δύο παραστάσεις.

Το περίφημο παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» είναι μια από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού Λύκου, έχουν χαρίσει σπάνιες στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων ακροατών.

Η «Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» είναι ένα υπέροχο έργο για ορχήστρα και αφηγητή, το οποίο βασίζεται στην ιστορία του γνωστού Αρκούδου που ήρθε στο Λονδίνο από το Περού. Ο Χέρμπερτ Τσάππελ χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μουσική γλώσσα με ισχυρές δόσεις τζαζ και πολύ χιούμορ, δημιουργώντας ένα λαμπερό ορχηστρικό πυροτέχνημα.

Διάρκεια: 90΄ με διάλειμμα

Αφηγητής: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ντικράν Οβακιμιάν

Εικονογράφηση: Daniel Egneus

Σκηνοθεσία animation: Έφη Παππά

Εκτέλεση animation: Χρήστος Παπανδρεόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Λήδα Κοζάκη

Διεύθυνση παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (Ζώνη Γ), 15 € (Ζώνη Β), 22 € (Ζώνη Α), 30 € (Διακεκριμένη Ζώνη), Παιδικό: έκπτωση 30% επί της τιμής κάθε ζώνης, Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι 65+: 8 €.

Πληροφορίες: 210 72.82.333 www.megaron.gr

MARKOULAKIS _ZENIODI 1 - m

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: